Урош ВЕЛЕПЕЦ: «Повернення до збірної України? Ніколи не кажи ніколи»

Тренер Юлії Джими не виключає свого повернення на тренерський місток української команди

Урош Велепец, особистий тренер біатлоністки збірної України Юлії Джими, поділився думкою про виступи підопічної.

- Урош, тобі не здається, що Юля виглядає дещо втомленою?
- Трошки є. Третя гонка на етапі. Але це не функціональний спад. Зараз наше завдання максимально відновити сили перед Чемпіонатом світу. Ми приєднаємося до чоловічої збірної у Обертілласі, де будемо тренуватися на висоті понад 1400 метрів, щоб краще адаптуватися до високогір'я Антхольца.

- Як взагалі так сталося, що ти став тренером Юлії Джими? Зараз багато говориться про те, щоб дівчата тренувалися під одним керівництвом.
- Я також є прихильником того, щоб дівчата тренувалися системно і під єдиним керівництвом. Подивіться на збірні Норвегії та Франції, які зараз домінують. Там мало хто випадає з обойми, всі на високому рівні, бо є системний підхід. Ну а щодо Юлі, то так сталося, що після того, як я пішов з тренерського штабу жіночої збірної України, то там сестри Семеренко почали тренуватися з Григорієм Шамраєм, Настя Меркушина зі своїми батьками, а Юля фактично залишилася без тренера і за взаємною згодою, вона тренується наразі зі мною.

- Ти маєш якусь угоду з Федерацією України, отримуєш за це гонорар?
- Та ні, нічого не маю. Мені добре працювалося з Джимою, коли я був тренером, вона розумна дівчина, з хорошим характером, працьовита і цілеспрямована. А тут постало питання, що вона взагалі піде з біатлону. Я ж бачу, що функціонально вона ще може тривалий час показувати хороші результати. От ми поговорили і домовилися, що попрацюємо разом. Можливо, це для неї трошки важко, бо багато часу вона проводить в Словенії, але все це заради результату.

- У тебе немає бажання повернутися в українську команду і зробити те, про що всі кажуть - попрацювати системно і щоб дівчата тренувалися під єдиним керівництвом.
- Як то кажуть, ніколи не кажи ніколи.

Біатлонний сезон-2019/20: розклад, анонси, трансляції, результати

Денис Шаховець Джерело: Facebook
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 00:50 0

Дивіться відеоогляд матчу-відповіді 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі