Густий туман і набір висоти. Стали відомі деталі катастрофи з Брайантом

Знаменитий баскетболіст НБА загинув в результаті аварії вертольота

Вертоліт з Кобі Брайантом і вісьмома іншими пасажирами, який 26 січня врізався в схил пагорба в південній Каліфорнії, знаходився на лівому повороті на висоті близько 2400 футів, перш ніж впасти на землю, повідомляє ESPN, посилаючись на особу, знайому з попередніми слідчими даними про фатальну аварію.
За даними джерела, пілот за кілька хвилин до катастрофи зв'язався з авіадиспетчерами, щоб сказати, що він почав набирати висоту, щоб піднятися над хмарами, що заважали.
Вертоліт впав в Калабасасі, приблизно в 30 милях на північний захід від центру Лос-Анджелеса, після вильоту з аеропорту Джона Уейна в окрузі Оріндж о 09:06 за тихоокеанським часом. Перший дзвінок на 911, що повідомляв про катастрофу, було отримано о 09:47.
З аудіо переговорів випливає, що за кілька хвилин до катастрофи авіадиспетчер сказав пілоту, що він «все ще занадто низький для польоту», тобто вертоліт був нижче рівня, на якому він міг бути прийнятий радаром, через горбисту місцевость. Опубліковано частково аудіо зв'язку між пілотом і авіадиспетчерами. Ці записи вказують на те, що пілот отримував вказівки від диспетчерів, коли здійснював навігацію в густому ранковому тумані.
Авіадиспетчери відзначили погану видимість навколо Бербанка, трохи північніше, і Ван Найса на північному заході. Піднявши вертоліт, диспетчери вказали Sikorsky S-76 продовжити рух на північ по межштатній автомагістралі 5 через Бербанк, а потім повернути на захід, слідуючи за маршрутом US 101, шосе Вентура.
Незабаром після 9:40 ранку вертоліт знову повернув на південний схід і піднявся на висоту понад 2000 футів над рівнем моря. Потім, за даними Flightradar24, він спустився і врізався в схил пагорба на висоті близько 1400 футів. Коли він вдарився в землю, вертоліт летів зі швидкістю близько 160 вузлів (184 миль на годину) і знижувався зі швидкістю понад 4000 футів в хвилину (45 миль на годину).
Влада заявила, що 9 чоловік знаходилися на борту вертольота і вважаються загиблими. Брайант, видатний баскетболіст, який всю свою 20-річну кар'єру провів в «Лос-Анджелес Лейкерс», опинився серед жертв. 13-річна донька Брайанта, Джанна, також загинула. Визначення причин авіакатастрофи може зайняти рік та більше.
Микола Степанюк Джерело: ESPN
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баскетбол | 30 квітня 2024, 03:26 0

Суперзірка «Нікс» набрав 47 очок у поєдинку з «Філадельфією»