Аделаїда. Ястремська обіграла Векич у чвертьфіналі

Українка вперше в кар'єрі вийшла до півфіналу турніру категорії Прем'єр

Друга ракетка України Даяна Ястремська (№24 WTA) виграла третій матч на хардовому Прем'єрі в Аделаїді.
В 1/4 фіналу 19-річна українка в двох сетах обіграла хорватку Донну Векич (№20 WTA).
Аделаїда. 1/4 фіналу
Даяна Ястремська (Україна) - Донна Векич (Хорватія) - 6:4, 6:3
Для початку зазначимо, що Векич - досить зручна суперниця для Ястремської, мабуть, з топ-20 - це один з найкращих матчапів. Обидві учасниці сьогоднішнього матчу звикли грати в гостроатакуючий теніс, але Донна трохи поступається українці в потужності, хоча технічний арсенал у неї не гірший. Сьогоднішній матч повністю виправдав прогноз Даяни, дівчата не зрадили своєму стилю.
Даяна почала чвертьфінал набагато краще, ніж попередній поєдинок. На старті було зароблено перевагу в один брейк, але дуже швидко хорватка відновила статус-кво. Наступні гейми пройшли без якихось видимих ​​шансів на успіх у тих, хто приймав, а ближче до фіналу у хорватки трохи не вистачило концентрації і терпіння. Донна програла кілька важливих очок в десятому геймі на своїй подачі, звинуватила в цьому свою ракетку і в підсумку віддала партію.
На другий сет Ястремська виходила з величезною моральною перевагою, що в матчі двох атакуючих тенісисток часто грає найважливішу роль. У Даяни, звісно, були деякі проблемні моменти, але на загальному тлі це не було занадто помітно. Кількість активно виграних м'ячів повністю компенсувала будь-які погрішності.
Також у другій партії у Донни не було переваги в відсотку влучання першої подачі, хоча на кількості брейкпоінтів це і не позначилося. По суті, практично в кожному геймі була якась боротьба, але до важливих моментів довгий час не доходило. Тільки у восьмому геймі Ястремська заробила перший брейкпоінт, який відразу ж був реалізований. Далі послідувала практично ідеальна подача на матч, що не може не тішити.
Продовжуємо хвалити Сашу Баїна. Сьогодні після його виходів на корт були зроблені ті самі брейки, які і визначили результат чвертьфіналу.
У півфіналі Ястремська змагатиметься проти Аріни Соболенко з Білорусі.
Відзначимо, що це п'ятий півфінал українки на рівні WTA і перший - на рівні Прем'єр і вище. Раніше Ястремська доходила до такої стадії тільки на турнірах міжнародної серії, де тричі брала титул.
З понеділка Даяна встановить особистий рекорд в рейтингу WTA, якщо Даніель Коллінз не візьме титул в Аделаїді. Українка може дебютувати в топ-20, якщо виграє турнір.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:01 0

Артем відзначився у очному матчі команд на 4-й хвилині поєдинку

Коментарі