Кашшаї, який не зарахував гол Девіча, очолив суддівський корпус в Росії

Борис Ігнатьєв порівняв призначення скандального угорця з Колліною в Україні

Угорець Віктор Кашшаї, колишній арбітр ФІФА, призначений главою суддівського департаменту Російського футбольного союзу. Він сумно відомий українським любителям футболу.
19 червня 2012 року він обслуговував матч Євро-2012 в Донецьку між збірними Англії та України, який був вирішальним в групі. Угорський арбітр на 62-й хвилині матчу зробив серйозну помилку, не зарахувавши гол Марко Девіча у ворота англійців.
У листопаді 2018 року в матчі Ліги чемпіонів «Манчестер Сіті» - «Шахтар» (6:0) Кашшаї припустився ще однієї жахливої помилки, призначивши пенальті, якого не було. Рахім Стерлінг красиво впав у штрафному гірників. Рефері подумав, що його збив Матвієнко, і він призначив несправедливий 11-метровий, який реалізував Габріел Жезус.
Екс-тренер київського «Динамо» Борис Ігнатьєв порівняв призначення скандального Кашшаї на пост голови суддівського корпусу з аналогічною подією в Україні за участю італійця П'єрлуїджі Колліни:
«Мені складно говорити про Кашшаї. Тому що я не знаю цю людину. Не знаю, що він вміє і як він себе поведе. Але я за те, що керувати суддівським корпусом повинна незалежна людина. Важливо, щоб він був чесним. У мене був перед очима приклад роботи П'єрлуїджі Колліни в Україні. Ми в ту пору з Юрієм Павловичем Сьоміним працювали в київському «Динамо».
Італієць не знав російської та української мов, але при цьому дуже чітко вибудовував роботу і висловлював свою позицію. Він діяв незалежно від усього того, що відбувається. Колліна не вхожий до цих інститутів, він не був знайомий з цими суддями. Вони його боялися і поважали. Якщо Кашшаї вдасться вибудувати роботу таким же чином, то, принаймні, можна розраховувати на сумлінне ставлення суддів до своєї роботи».
Микола Степанюк Джерело: Rusfootball
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 травня 2024, 21:01 6

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі