Дмитро СЕЛЮК: «Суркіс підписав Беніто за борщ з пампушками»

Футбольний агент впевнений, що талановитих вільних агентів необхідно підписувати

Відомий футбольний агент Дмитро Селюк поділився думкою про те, прихід іноземців - це посилення «Динамо» або чистий бізнес.
«І те і інше! Ніхто ж не забороняє суміщати. Наприклад, перехід Беніто означає для «Динамо» повну відсутність економічного ризику. Ну подивіться самі: клуб бере талановитого хлопця на правах вільного агента, на невелику зарплату. А потенціал його, без найменшого перебільшення, величезний. Це правильний хід, це інвестиція в майбутнє, шанс отримати фінансові та спортивні дивіденди. Он, «Галатасарай» вже виявив до нього інтерес, хоча Беніто в «Динамо» ще на поле не ступив. Хоч бери і перепродавай з ходу - вже приварок! Беніто грає в олімпійській збірній Нігерії (U-23), де поряд з ним виступають представники АПЛ, Бундесліги, Ла Ліги, чемпіонатів Туреччини та Австрії. Вартість цих гравців вже обчислюється сумами з шістьма нулями. В даному випадку Ігор Михайлович підписав в «Динамо» не менш талановитого гравця безкоштовно. Я називаю це «за борщ з пампушками». Коли ти можеш взяти гравця безкоштовно, а потім продати його - треба купувати і продавати. Це частина футбольного бізнесу. Футбол - це не тільки трата грошей на нових гравців, процес, який особливо подобається уболівальникам, а й виховання футболістів з подальшими продажами.
Якщо правильно вибудувати систему підготовки футболістів і їх продаж, то це дасть клубу і фінансовий, і спортивний результати. Молодь більш мотивована і націлена на розвиток, ніж гравці, чиї кар'єри вже перевалили свій екватор. У футбольному світі не потрібно нічого вигадувати. «Аякс» і «Зальцбург» - з системою останнього я особливо добре знайомий, аж до найдрібніших подробиць - ростять і продають молодих гравців за величезні гроші. Там існує правильна система підготовки футболістів, їх розвитку та продажу. Це фінансово незалежні клуби, які збудували найголовніше - систему роботи. Зараз цим шляхом іде Ігор Суркіс, він займається вибудовуванням системи, яка дозволить клубу заробляти гроші», - зазначив Селюк в інтерв'ю журналу «Футбол».
Раніше «Динамо» підписало двох підопічних Селюка - Ібрагіма Каргбо і Беніто.
Михайло Шаповалов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 19:43 3

Рахунок на 3-й хвилині відкрив Андреас Крістенсен, Артем одразу ж відповів

Коментарі