Почалися заключні відбори на Олімпіаду-2020

П'ять путівок у Токіо, які ще залишились, будуть розіграні на п'яти континентах

Стартували ігри чоловічих відбіркових волейбольних турнірів до Олімпійських ігор 2020 року. Їх проводять континентальні федерації Азії, Африки, Європи, Північної Америки і Південної Америки. Саме на них визначаться ще п'ять збірних, які влітку вирушать до столиці Японії Токіо. Нагадаємо, що 7 збірних вже отримали право грати на Олімпіаді - це Бразилія, США, Італія, Польща, Росія, Аргентина і Японія (господарі турніру).
Вісім європейських команд, які претендують на єдине вакантне місце, зібралися в німецькому Берліні. З 5 по 10 січня спершу вони зіграють в двох групах:
Група А - Словенія, Німеччина, Бельгія, Чехія
Група В - Франція, Сербія, Болгарія, Нідерланди
Після цього пройдуть два півфінали і фінал, в якому визначиться переможець турніру і щасливий володар заповітного першого місця.
Напередодні відбулися три матчі. Ось їх результати:
Європейський відбірковий турнір до Олімпіади 2020 року.
Чоловіки. Берлін, Німеччина)
Група А
Словенія - Бельгія
3:0 (25:23, 28:26, 25:20)
Німеччина - Чехія
3:0 (25:19, 25:22, 25:20)
Група В
Франція - Сербія
3:0 (25:21, 25:21, 25:22)
В Азіатської федерації (куди включена і Австралія) ігри пройдуть з 7 по 12 січня в Китаї. Тут аналогічна формула проведення. 8 команд розбиті на дві групи. Групу А склали збірні Китаю, Ірану, Казахстану і Китайського Тайбею, а групу В - Австралії, Південної Кореї, Катару та Індії. Після групового етапу пройдуть два півфінали і головний вирішальний матч за перемогу в турнірі.
В Єгипті гратимуть п'ять збірних, що представляють африканський континент - господарі турніру єгиптяни, а також Алжир, Туніс, Камерун і Гана. Команди зіграють в одне коло з 7 по 11 січня.
Чотири збірні Південної Америки - Чилі, Перу, Колумбія і Венесуела - зіграють один з одним з 10 по 12 січня в чилійському місті Сантьяго. Переможець турніру вирушить на Олімпіаду.
І, нарешті, представники Центральної, Північної Америки та Карибського басейну свій турнір проведуть в Канаді. Крім його господарів з 10 по 12 січня в ньому братимуть участь збірні Куби, Мексики і Пуерто-Ріко. Команда, яка виграє перше місце в одноколовому турнірі отримає путівку на Олімпійські ігри в Токіо.
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 16:09 37

Кевін Келсі орендований клубу Цинциннаті