Владислав МУДРИК: «Руки у мене не було, але VAR виніс свій вердикт»

Захисник «Карпат» U-19 розповів про перше застосування VAR в Україні

Капітан юнацької команди «Карпат» Владислав Мудрик розповів про епізод із першим застосуванням системи VAR в українському футболі.

- Ти став учасником історичного епізоду для всього українського футболу. 1 листопада в протистоянні юнацьких команд «Динамо» та «Карпат» вперше було протестовано систему VAR. Так сталося, що звичайна подача з флангу завершилася пенальті у ворота «левів». Що насправді сталося у тому моменті?
- Насамперед скажу, що завжди ставлюся до себе дуже критично. Якщо я справді винен, то визнаю це і не шукатиму виправдання. Проте це справді той епізод, коли ніхто не зрозумів, що трапилося. Дехто вважав, що гра рукою мала місце у когось з киян. Мені навіть про це казали самі футболісти «Динамо». Ще хтось думав про інший момент. Але ніхто не сподівався, що суддя переглядатиме на відеоповторі момент з моєю участю. Руки у мене не було - запевняю у цьому на 150%. Я зіграв плечем, скоріше, грудьми. Так було зручно прийняти м'яч у той момент, я не задумувався, чи був це штрафний майданчик. Зрештою, VAR виніс свій вердикт і я маю його прийняти.

- Якщо абстрагуватися від твого неприємного досвіду, ти належиш до прихильників VAR?
- З одного боку, трапляються такі моменти, які вирішують долю матчу. Разом з тим, я не схвалюю його. Згадайте момент Марадони і його руку. Якби був VAR, то він би не став таким відомим. Або ж протистояння у минулорічній Лізі чемпіонів між «Манчестер Сіті» та «Тоттенхемом». Коли ти забиваєш чистий гол, то у тебе все одно може промайнути думка: «А якщо його зараз відмінять?» Це дуже впливає на настрій та азарт.

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:01 0

Артем відзначився у очному матчі команд на 4-й хвилині поєдинку