Зоря - Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Підопічні Віктора Скрипника після перемоги над «Динамо» можуть відібрати очки і у «Шахтаря»

Одним з найяскравіших матчів першого кола української Прем'єр-Ліги в нинішньому сезоні безумовно є гра 7-го туру у Харкові на стадіоні «Металіст», коли донецький «Шахтар» приймав луганську «Зорю». Нагадаю, що в тому поєдинку гості вели в рахунку з різницею в два м'ячі, але в підсумку гірники зробили камбек і виграли матч з рахунком 4:3. До речі, саме тоді дебютував у складі «Шахтаря» досвідчений гравець національної збірної України Євген Коноплянка, на якого керівництво і тренери клубу напевно робили велику ставку, особливо у Лізі чемпіонів. Однак, як показали подальші події, ці надії в повній мірі так і не виправдалися.
Зараз обидві команди є сусідами по турнірній таблиці, займаючи дві верхні її сходинки. Ось тільки розрив між ними поки становить 13 очок. З одного боку, це величезна прірва і подолати її, здається, неможливо. Але, якщо подивитися з іншого боку, то в разі перемоги «Зорі» в майбутньому матчі дистанція скоротиться до десяти очок. А далі все буде залежати від того, яким буде «Шахтар» навесні, чи будуть у нього кадрові втрати або, навпаки, придбання, як проведе міжсезоння «Зоря» і так далі.
Те, що підопічні Віктора Скрипника здатні на багато що, вони довели в попередньому турі, обігравши в Києві місцеве «Динамо» 2:1. Причому перемогу луганські футболісти заслужили саме по грі, створивши набагато більше гольових моментів біля воріт господарів поля. Склад «Зорі» в останніх матчах української Прем'єр-Ліги стабілізувався, помітна рука тренера в тактичних побудовах, причому виходячи з рівня майстерності суперника. Ось і до поєдинку з «Шахтарем» наставник луганчан явно щось придумає для того, щоб досягти позитивного результату.
Шкода тільки, особливо для вболівальників «Зорі», що в суботньому матчі не зможуть зіграти через дискваліфікацію відразу три її футболіста - Дмитро Хомченовський, Євген Чеберко і Лазіо. Втім, Віктору Скрипнику є ким їх замінити. А ось втрата Тайсона з тієї ж причини для «Шахтаря» може виявитися значно суттєвою, з огляду на те, яку провідну роль він відіграє в команді. І, взагалі, дуже багато для гірників буде залежати в якому психологічному стані вони підійдуть до матчу з «Зорею» після нищівної домашньої поразки в Лізі чемпіонів від «Аталанти».
Схоже, що саме в цьому аспекті найбільше треба попрацювати Луішу Каштру. Адже його підопічні почали перепалки один з одним вже в засобах масової інформації, в чому, звичайно, немає нічого хорошого. Тому дуже важливо гірникам провести на високому рівні заключний матч першої частини сезону і з тим піти у відпустку.
Матч «Зоря» - «Шахтар» судитиме Віталій Романов із Дніпра. Між іншим, саме він собслужівал гру цих суперників у першому колі, зі спогадів про яку почався даний анонс. А ще при ньому на початку сезону гірники програли в матчі за Суперкубок динамівцям 1:2 і зіграли внічию 0:0 з «Олександрією» в 12-му турі.
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
Орієнтовні склади:
«Зоря»: Шевченко, Тимчик, Абу Ханна, Вернидуб, Михайличенко, Іванісеня, Юрченко, Кочергін, Ледньов, Кабаєв, Громов
«Шахтар»: Пятов, Болбат, Матвієнко, Кривцов, Ісмаїлі, Алан Патрік, Степаненко, Коваленко, Марлос, Тете, Мораєс

14 грудня, субота

«Зоря» - «Шахтар»
Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ЗОРЯ - ШАХТАР. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua - 1:1
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 07:44 8

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Коментарі