Вадим ЄВТУШЕНКО: «Боротьба за перше місце ще не закінчена»

Член тренерського штабу «Динамо» поділився очікуваннями від кінцівки першої частини сезону

Асистент головного тренера «Динамо» Вадим Євтушенко розповів про підготовку до «Зорі» та стан команди на поточний момент.

- Як проходить підготовка до матчу? Який настрій у команди? Чи є кадрові втрати?
- Підготовка проходить у плановому режимі. Як ми і очікували, кінець першої частини сезону буде напруженим для «Динамо», тому важливо, щоб гравці були готові і фізично, і психологічно до цих матчів.

Сьогодні у нас майже повний боєкомплект, працюють 20 польових футболістів і 4 голкіпери. Немає лише Віталія Миколенка, який відчуває дискомфорт (мова йде про основну обойму, не враховуючи давно травмованого Микиту Бурду). Але у нас ще є час, ми чекаємо остаточної відповіді щодо нього.

Щодо Миколенка ми сподіваємося, що він зможе продовжити підготовку до матчу з «Зорею» в загальній групі.

- Цього сезону багато хто відзначає гру «Зорі». Чого очікуєте ви від суперника?
- Це добре, що в українському футболі з'являються команди, чия гра відрізняється від гри більшості клубів. У цьому немає нічого надприродного, чогось нового або чогось, про що інші команди не знають.

Головний тренер підібрав модель гри, яка підходить тій групі футболістів, яка є в нього в наявності. «Зоря» непогано виглядає, ми раді, що і наші динамівські футболісти зробили свій внесок цього сезону в результати луганської команди.

- Чи є необхідність додаткової мотивації для гравців «Динамо» в чемпіонаті? У єврокубках і Кубку країни є за що боротися, у чемпіонаті відрив від першого місця вже завеликий...
- Чемпіонат ще не завершився, тому і боротьба за перше місце - теж. Поки ще є теоретичні шанси (і не тільки теоретичні) - боротьба триває. Ми сподіваємося, що інші команди будуть так само боротися з «Шахтарем», як і з нами, на повну силу.

Два матчі в УПЛ цього року грають важливу роль для нас. Як у плані турнірної таблиці, так і в плані психології.

- Чи відчувається втома в грі команди?
- Природно, що деякі футболісти відчувають це меншою мірою, а збірники, наприклад, більшою. У цьому немає нічого незвичайного, говорити про якусь особливу перевтому немає сенсу. Є періоди в сезоні, коли команда грає за дуже жорстким графіком. Учасники єврокубків знають про це заздалегідь, тому ми не надаємо цьому особливого значення.

- «Динамо» зіграє проти «Зорі» з глядачами. Що ви хочете сказати вболівальникам команди?
- Ми сподіваємося на підтримку вболівальників. Віримо, що в останніх трьох матчах, зокрема і на виїзді з «Десною», прийде багато фанатів, щоб підтримати «Динамо». У домашніх іграх чекаємо серйозну підтримку, у нас дуже важливі матчі і хотілося б, щоб наш уболівальник був із командою в цих поєдинках.

Михайло Шаповалов Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 06:51 0

Поєдинок відбудеться 28 вересня о 19:00 за Києвом

Коментарі