Руслан РОТАНЬ: «Більше ніхто в збірній України U21 номер відбувати не буде»

Молодіжна збірна невдало проводить відбір, але Ротань має намір працювати далі

Збірна України U-21 під керівництвом Руслана Ротаня невдало розпочала відбір Євро-2021, програвши три матчі з чотирьох. Втім, наставник не збирається йти зі своєї посади і має намір виправити ситуацію.

- Звичайно, ми не задоволені нинішньою ситуацією команди у відборі. Ми розраховували на більше. Я припускав, що по ходу відбірного турніру ми зіткнемося з певними труднощами, хоч і не такою мірою, як це вийшло. Але нічого страшного, ми не будемо звертати зі свого шляху, і я впевнений, що рано чи пізно робота принесе свої плоди.

- За минулий рік ви переглянули 45 кандидатів до молодіжної збірної. Далі буде?
- Так. Наш тренерський штаб намагається охопити якомога більшу кількість хлопців, які б могли стати у пригоді молодіжній збірній. А в тому, що вони є, я навіть не сумніваюся.

- Тільки перед самим початком відбору склад молодіжної збірної поповнився чемпіонами світу U-20...
- У багатьох хлопців, напевно, була перенасиченість футболом. Хтось утомився, хтось заспокоївся, й усе це позначалося на результатах молодіжної збірної. Цей момент я не врахував. Тому побажав гравцям добре відпочити й переосмислити свою роботу. Це, до речі, стосується не тільки чемпіонів світу, але й деяких футболістів старшого віку. Але якщо це комусь не подобається, нам із ними не по дорозі. Виступ за юнацьку, молодіжну чи національну збірну - це відповідальність перед усією країною, тому більше в нашій команді не буде такого, щоб хтось відбував номер.

- У поточному відбірному турнірі молодіжка зазнала трьох поразок. Яка з них була найбільш прикрою?
- У матчі з румунами. Це був перший поєдинок, в якому ми поступилися за гольовими моментами. Мені здалося, що хлопці знітилися перед суперником. Ну і можна згадати перший тайм зустрічі з данцями. В інших поєдинках, вважаю, наша команда виглядала гідно, переважаючи опонентів за всіма статистичними показниками. Природньо, що на фініші всі дивляться на табло, а результат, на жаль, до нас поки що не прийшов. Але в будь-якому випадку ми разом із командою маємо це виправити.

- З огляду на турнірне становище, руки опускати не збираєтеся?
- У жодному разі. Якщо буде хоч найменший шанс посісти потрібне місце, ми будемо за нього боротися.

Іван Зінченко Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 19:25 16

Мудрик і Зінченко потрапили у рейтинг від GiveMeSport

Коментарі