Луїш КАШТРУ: «Матч з Олімпіком не буде репетицією перед Лігою чемпіонів»

Тренер «Шахтаря» відповів на запитання журналістів напередодні останніх матчів першої частини сезону

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру на відкритому тренуванні поділився думкою щодо змін в «Олімпіку», розповів про стан травмованих гравців та визначив роль уболівальників у ймовірному успіху команди.
- Якою була ваша реакція на невдалий матч у Маріуполі?
- Цілком нормальною для людини, що не домоглася своєї мети. «Шахтар» протягом усього другого тайму створював гольові моменти, а «Маріуполь» лише раз дістався до наших воріт і реалізував цей шанс. Утім, наша команда виявила себе гідно. Звісно, ми очікували більшого від гри, однак зараз я міркую не про це, а щодо наступних матчів.
- Календарний рік добігає кінця. Як здоров'я футболістів? Вони витратили чимало сил, були травми.
- Команда у відмінних фізичних кондиціях, а також чудово виявляє себе тактично, технічно й ментально. У багатьох матчах ми домагалися результату на останніх хвилинах. Лише добре готові фізично футболісти можуть здобути такі перемоги. Тож хлопці в ідеальних кондиціях.
- Чи є травмовані?
- Так, Бондар. Марлос наразі є обмеженим, але в процесі відновлення. Він відчув невеликий біль кілька тижнів тому, на деякий час довелося взяти паузу, однак зараз він майже повернувся. Ми починаємо інтегрувати його до тренувального процесу.
- У Марлоса та сама проблема, що й була?
- Ні, в жодному разі. Це геть інша проблема, нічого страшного. Часто відновлюють деяких гравців, аби підвищувати їхню ефективність у майбутньому. Часом ці проблеми є не надто серйозними, проте, коли вони починають створювати дискомфорт та обмежувати футболіста, нам слід відновити його, щоб він міг давати максимальну користь.
- Наскільки матч з «Олімпіком» може виконати функції генеральної репетиції перед зустріччю з «Аталантою»? Здається, що оборона не матиме стільки роботи.
- Це два геть різні поєдинки. В «Олімпіка» до останнього туру в 5 матчах було 4 перемоги та 1 нічия, а це 13 очок. Вони радикально змінили власний стиль і провели відмінні матчі. Сьогодні це команда, яка не боїться розігрувати від воріт, атакує великою кількістю футболістів, навіть під жорстким пресингом, та не ховається від гри. «Олімпік» добре виявляє себе в нападі й обороні. Суперник потребує нашої великої уваги, і «Шахтар» має перебувати на найвищому рівні, аби протистояти йому. А щодо «Аталанти» ми ще поговоримо: поєдинок буде з геть іншими характеристиками. У деяких моментах, можливо, командам доведеться максимально ризикувати, адже їх цікавить лише перемога. На відміну від довгого сезону у внутрішньому чемпіонаті, це протистояння буде просто вирішальним. Тож не можна порівняти й говорити щодо репетиції перед Лігою чемпіонів. Такого в принципі ніколи не буває, аби певний матч слугував репетицією перед наступним. Протягом сезону всі поєдинки різні. Тут ти або проходиш далі, аби вилітаєш, а в чемпіонаті, що б не сталося, лишаєшся.
- Однак, можливо, берегтимете когось?
- Я гадаю, що наразі ми повинні думати лише про зустріч з «Олімпіком». Щодо гри з «Аталантою» я скажу лише, що ми розраховуємо на повний стадіон, на наших уболівальників. Власне, як і в матчі з «Олімпіком». Проте в середу в надважливому поєдинку Ліги чемпіонів мені та всій команді хочеться відчути енергію трибун і наших уболівальників. Цей фактор може стати вирішальним для успіху, і ми на це дуже розраховуємо.
- Це ваша перша зима в Україні. Якими є враження від температури й снігу?
- Я народився на півночі Португалії, в регіоні, де температура опускається до -5С. Клімат наразі на мене ніяк не діє. Завжди головне переживання - моя команда й те, як ми граємо, яку радість можемо подарувати нашим уболівальникам.
Нагадаємо, 6-го грудня «Шахтар» зіграє проти «Олімпіка» в 17-му турі УПЛ. Початок зустрічі - о 19:00. Заключний матч групового раунду Ліги чемпіонів з «Аталантою» відбудеться 11 грудня. Обидва поєдинки пройдуть в Харкові.
Денис Шаховець Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 20:50 0

7 травня о 22:00 пройде матч-відповідь 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі