Хемілтон впевнено виграв кваліфікацію в Абу-Дабі і перервав невдалу серію

Британець закриє чемпіонський сезон стартом з поулу

Топ-10: Хемілтон, Боттас (штраф за заміну мотора і старт останнім), Ферстаппен, Леклер, Феттель, Альбон, Норріс, Ріккардо, Сайнс, Хюлькенберг

Перед заключною кваліфікацією сезону в Абу-Дабі явним фаворитом був Мерседес. Команда після невдачі в Бразилії мала намір реабілітуватися, а головним суперником був Ред Булл. Феррарі в практиках серйозно відставала.

І фінальну кваліфікацію сезону виграв Льюіс Хемілтон. Дивно, але для британця це перший поул з Гран-прі Німеччини. Пілот перервав незвичну для себе серію з 9 гонок без поулов. Льюїс випередив напарника Валттері Боттаса, який в будь-якому випадку буде стартувати останнім через штраф за заміну мотора.

Топ-3 замкнув Макс Ферстаппен.

Відзначимо не найкращий результат Феррарі. При цьому Шарль Леклер і Себастьян Феттель їхали в темпі Мерседеса на 1-2 секторах, однак повністю провалили третій сектор, який не підходить болідам Скудерії. Там машини втрачають 0,5 секунди в порівнянні з конкурентами.

Більш того, Феррарі примудрилася так повільно підходити до фінальної спроби, що Леклер не встиг перетнути лінію до завершення відліку секундоміра і не зумів поборотися за більш високий результат.

Відзначимо 7-й результат Ландо Норріса. Юний пілот Макларена в командній дуелі за кваліфікаціями здолав Карлоса Сайнса 11:10.

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 04:22 6

Тайсон провів прес-конференцію після програного бою Олександру

Бокс | 19 травня 2024, 11:37 35
Коментарі