Маріуполь - Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Шанс вперше перемогти «Шахтар» у маріупольців, як і раніше, мінімальний

43 матчі провели ці суперники в чемпіонаті країни за всю його історію. 40 разів вигравали гірники і ще три поєдинки завершилися внічию. А ось «Маріуполь» (як би команда, яка представляє цей місто, раніше не називалося) ще жодного разу не досягала успіху. Останній раз азовці (тоді ще «Іллічівець») відбирали очки у «Шахтаря» в травні 2013 року, коли зустріч у Маріуполі завершилася внічию 1:1.
Схоже, що навряд чи щось позитивне світить підопічним Олександра Бабича і в майбутньому поєдинку. Чинний чемпіон країни і лідер нинішньої української Прем'єр-Ліги зараз знаходиться у хорошій формі і досить впевнено виступає у всіх турнірах, де бере участь. Причому навіть без своїх провідних гравців - Тайсона і Марлоса - гірники гідно виглядали в недавній грі з «Манчестер Сіті» на полі суперника, зумівши відіграти пропущений м'яч, і зіграли внічию з одним із фаворитів нинішньої Ліги чемпіонів.
Щодо української Прем'єр-Ліги, то тут гірники в сезоні 2019-2020 років виграли 14 матчів з 15, тільки одного разу завершивши зустріч внічию з «Олександрією». При цьому наставник «Шахтаря» Луїш Каштру має можливість досить безболісно робити ротацію у складі, а ті футболісти, які з'являються на полі, абсолютно не псують картину гру і нарівні з іншими вкладають свій внесок в успіх своєї команди. Все це говорить про те, що навряд чи варто очікувати, що гірники мають намір втрачати очки і в майбутньому матчі у Маріуполі.
Нагадаю також, що господарі поля вже на протязі багатьох років постійно орендують у «Шахтаря» футболістів, які з тих чи інших причин виявляються в глибокому запасі донецького клубу. І за умовами цієї оренди вони не мають права грати проти гірників ні в чемпіонаті, ні в Кубку країни. А оскільки в Маріуполі, як правило, ці гравці знаходяться в основному складі, у тренерського штабу азовців перед грою з «Шахтарем» постійно виникає головний біль, кого випускати замість них на поле.
Ось і зараз напевно не зіграють в майбутньому поєдинку Ігор Кирюханцев, В'ячеслав Чурко, В'ячеслав Танковський, Дмитро Топалов, Максим Чех, Владислав Вакула, який нещодавно підписав контракт з гірниками, а також зовсім молоді Олексій Кащук, Віктор Корнієнко і Андрій Кулаков.
В першому колі у Харкові в п'ятому турі «Шахтар» переміг з рахунком 5:1. Тоді у переможців двічі відзначився Тете і по одному голу провели Жуніор Мораєс, Тайсон (з пенальті) і Маркос Антоніо. За «Маріуполь» забив Владислав Вакула.
Арбітром матчу призначений харків'янин Анатолій Абдула. В цьому сезоні він по одному разу судив ігри за участю суперників. Цікаво, що і «Шахтар» переміг (в гостях «Олександрію» 3:1), і «Маріуполь» виграв (теж на виїзді у «Львова» 1:0). Тепер хтось із них буде змушений втратити очки.
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
Орієнтовні склади:
«Маріуполь»: Худжамов, Горбунов, Яворський, Дава, Чоботенко, Полегенько, Путря, Мішньов, Федорчук, Тищенко, Фомін.
«Шахтар»: Пятов, Болбат, Матвієнко, Бондар, Ісмаїлі, Маркос Антоніо, Степаненко, Майкон, Тайсон, Тете, Борячук.

1 грудня, неділя

«Маріуполь» - «Шахтар»
Маріуполь. Стадіон ім.В.Бойко. 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
МАРІУПОЛЬ-ШАХТАР. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Анатолій Абдула (Харків)
Прогноз Sport.ua - 0:3
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 22:46 13

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі