Валерій ЛЕСНІКОВ: «Підгрушна розраховує повернутися на Кубок світу»

Тренер збірної України з біатлону розповів про завдання на сезон і форму Підгрушної

30-го листопада стартує перший етап Кубка світу з біатлону. Наставник жіночої збірної України Валерій Лесніков розповів про цілі на сезон, зокрема, про збереження нинішньої квоти, а також мету Олени Підрушної.

- Етап в Остерсунді дуже «дорогий» з точки зору очок в Кубок націй. Завдання боротьби в цьому заліку перед вами стоїть?
- Звичайно. Головне наше завдання - не втратити ту квоту, яка була зароблена в попередньому сезоні. Але і одночасно - підтягувати молодь, щоб вони були готові в найближчому майбутньому замінити досвідчених спортсменок. Не секрет, що лава запасних у нас не дуже велика. Але нам все одно треба бути готовим до того, щоб при зміні поколінь команду не так сильно «трусонуло» в плані загального рівня результатів. Тому всі, хто зараз на Кубку світу, будуть працювати і на результат в Кубку націй. Та й ті дівчата, які поки що не потрапили - теж. Наприклад, Олена Підгрушна зовсім не збирається здавати позиції, і після перших етапів Кубка IBU розраховує повернутися на Кубок світу - з нормальним ходом. Перший сніг у неї поки пройшов благополучно - і з навантаженнями, і зі здоров'ям.

- Дозвольте уточнити: завдання - зберегти цю квоту, або поборотися за максимальну?
- Поки що в цьому сезоні ми говоримо про її збереження. Що стосується перспектив боротьби за максимальну, будемо розглядати цю ймовірність, виходячи з результативності наших виступів на початку сезону. Як почнуть дорослі дівчата, і як зможе підхопити молодь. Якщо зможемо обходитися без провалів, тоді будемо розраховувати і на більш високі позиції в Кубку націй.

У багатьох команд склади омолодилися, з'явилися нові люди - і вони проводять дуже серйозну підготовку. Навіть за тими збірним, яких ми бачили на спільних зборах: італійки, француженки, словацькі дівчата виглядають дуже сильно.

Іван Зінченко Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Біатлон | 23 квітня 2024, 17:42 3

У біатлоні Стіна Нільссон успіхів не досягла

Коментарі