Андрій ПАВЕЛКО: «Україна готова подати заявку до ФІФА на використання VAR»

Україна близька до введення системи VAR

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко розповів, що незабаром буде подано офіційну заявку в ФІФА для отримання дозволу на використання системи відео асистента рефері VAR в повноцінному режимі онлайн.

«Гарна новина. Готуємось до подачі в ФІФА заявки на використання системи VAR в Україні. На минулих вихідних успішність вже проведеного тестування обладнання та підготовки наших арбітрів до впровадження інноваційної технології могли оцінити представники ФІФА. Закордонні спеціалісти дали позитивні відгуки та залишились задоволені реалізацією програми дій з впровадження VAR в Україні».

«Повний висновок представників ФІФА буде найближчим часом відображено в спеціальному рапорті, отримавши який та завершивши виконання останніх пунктів програми ми готові подати заявку на використання системи відеоповторів в режимі онлайн», - написав Павелко на Facebook.

З нинішнього сезону система VAR в Україні працює в режимі офлайн для навчання арбітрів. Не виключено, що вже з весни система буде запущена в УПЛ на повноцінній основі, як це відбувається в провідних чемпіонатах і єврокубках.

Іван Зінченко Джерело: Facebook
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 22 травня 2024, 00:03 1

Завершився груповий етап чемпіонату світу

Футбол | 22 травня 2024, 14:16 1
Коментарі