Манчестер Сіті - Шахтар. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

У «гірників» шанси мінімальні. Потрібно стрибнути вище своєї голови

Візит на «Етіхад» чемпіонам України навряд чи обіцяє золоті гори. Різниця в класі між «МанСіті» та «Шахтарем» очевидна (на жаль, не на нашу користь), та й історично «гірники» дуже невдало виступають на Британських островах. З восьми виїзних матчів проти англійських команд «Шахтар» поступився в семи з них, не програвши лише «Тоттенхему» в уже далекому сезоні 2008/2009. Та й проти «Сіті» у донеччан теж не склалося: лише одна перемога в п'яти поєдинках. Причому останні три гри закінчилися розгромом для чемпіонів України із загальним рахунком 0:12.

Крім неприємної у всіх відношеннях статистики, не на користь «Шахтаря» і той факт, що команда Гвардіоли напевно захоче не відкладати в довгий ящик питання з виходом у плей-оф Ліги чемпіонів. Щоб офіційно оформити цей вихід, «містянам» досить не програти команді Каштру. А щоб уже напевно, тобто достроково вийти в 1/8 фіналу з першого місця, «МанСіті» потрібно виграти у нашого колективу. Чомусь здається, що чемпіони Англії за тур до фінішу групового етапу зроблять все від них залежне, щоб останній тур перетворити для себе на формальність.

Не в останню чергу і тому, щоб «розвантажити» себе для матчів внутрішньої першості, де справи у «Сіті» не настільки гарні, як на аналогічному напрямку у «Шахтаря». Підопічні Гвардіоли в нинішньому розіграші АПЛ стартували не так впевнено, як в минулому році, і відпустили «Ліверпуль», що йде першим, у «вільне плавання». Гвардіола вже встиг публічно привітати команду Клоппа із завоюванням золотих медалей, чим, природно, викликав гнів власних уболівальників. Виправити ситуацію каталонець намагався в очному поєдинку проти «Лівера» на виїзді, але не вийшло - 1:3. Невдачею завершився і ще один недавній виїзний матч «Сіті» - в Лізі чемпіонів проти «Аталанти» (нічия 1:1). Лише за третім разом підопічним Гвардіоли вдалося перемогти - в принциповому матчі останнього туру АПЛ проти «Челсі». Вигравши у «пенсіонерів», чинний чемпіон Англії в хорошому настрої підходить до матчу проти «Шахтаря».

Донеччани теж перед грою з «Сіті» в чемпіонаті України здобули перемогу. Без особливих проблем за рахунком (4:1) був обіграний «Львів». Хоча суто по грі, особливо в першій частині поєдинку, виникли проблеми. І проблеми ці викликані, в першу чергу, відсутністю двох головних креативників команди - Марлоса і Тайсона. Перший не зіграв через травму, другий - дискваліфікацію. В результаті вищий клас «Шахтаря» таки дався взнаки. Як знову нагадав про себе і кращий бомбардир УПЛ Мораєс, який оформив хет-трик. Показово, що і в грі проти «Сіті» донеччани будуть змушені обходитися без двох своїх провідних футболістів. Цього разу вони помінялися ролями: Тайсон не зіграє через травму, а Марлос - через дискваліфікацію. Так що Каштру доведеться гарненько поламати голову над питанням, ким же замінити лідерів. Швидше за все, в основі вийдуть Тете і Коноплянка.

Однак не Марлосом та Тайсоном єдиними. Проблем «Шахтаря» на «Етіхаді» може бути більше. Такий висновок можна зробити на підставі першої гри між цими командами, що відбулася в середині вересня в Харкові. Донецький захист (особливо центрбеки) помилявся тоді аж надто часто, наша команда в цілому нічого не могла протиставити високим швидкостям і пресингу опонента, та й його діям між ліній «Шахтаря». Вбачається, що в подібному ключі «МанСіті» гратиме і на «Етіхаді». Хочеться сподіватися, що «гірники» зуміли зробити роботу над помилками. І постараються зіграти більш гідно.

Дуже б хотілося, щоб «Шахтар» зміг зачепитися на «Етіхаді» за очки. Навіть незважаючи на те, що чемпіон України виступатиме не в оптимальному складі. Це дуже важливо в стратегічному плані боротьби за вихід в плей-оф чемпіонської Ліги. У донеччан на даний момент однакова кількість очок з загребськими динамівцями (по п'ять), але якщо «Шахтар» поступиться «Сіті», а «Динамо» не програє «Аталанті», шанси «Шахтаря» посісти друге місце в квартеті помітно погіршаться. Так що хочеш чи ні, але доведеться стрибати вище своєї голови в грі з командою Гвардіоли.

У «містян» теж є втрати через дискваліфікації. Не зможе зіграти воротар Браво. Але, відверто кажучи, втрату свого запасного голкіпера манкуніанський «загін» практично не помітив, оскільки основний страж воріт Едерсон вже встиг оговтатися від травми і напевно зіграє проти донеччан.

Через травми і пошкодження за «Сіті» не зіграють Сане, Ляпорт і Зінченко, у «Шахтаря», окрім втрати Тайсона, під питанням участь у поєдинку і Соломона.

Орієнтовні склади:

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Уокер, Стоунз, Фернандіньо, Менді, де Брюйне, Родрі, Д.Сілва, Марез, Агуеро, Стерлінг

«Шахтар»: П'ятов, Болбат, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Патрік, Коваленко, Маркос Антоніо, Тете, Мораєс.

26 листопада, вівторок

«Манчестер Сіті» - «Шахтар»
Манчестер. Стадіон «Этіхад». 22:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
МАНЧЕСТЕР СІТІ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧА
Арбитр: Славко Вінчич (Словенія)
Прогноз Sport.ua - 3:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 18:53 10

Тимчика покарано за грубу гру в матчі з Дніпром-1

Коментарі