ГВАРДІОЛА: «Зінченко – професіонал, він може грати на різних позиціях»

Наставник «Ман Сіті» відповів на запитання журналістів напередодні домашнього матчу з «Шахтарем»

Головний тренер англійського «Манчестер Сіті» Хосеп Гвардіола на передматчевій прес-конференції поділився очікуваннями від поєдинку п'ятого туру групового раунду Ліги чемпіонів проти донецького «Шахтаря».
- Зінченко - один з найпопулярніших гравців в Україні. Що скажете про його прогрес в команді?
- Зараз він, на жаль, травмований. Грав у Нідерландах, повернувся. Він хоче залишитися тут, грати за нашу команду. Він професіонал, який може грати на декількох позиціях. Він хороший гравець.
- Ляпорт і Стоунз травмовані. Як команда буде грати без основних захисників?
- Травми - це погано. Але ми виберемося з цієї ситуації. На щастя, повернувся Менді, який багато пропустив. Я дуже задоволений тими гравцями, які зараз грають, вони стараються з усіх сил.
Завтра ми можемо вирішити всі питання виходу з групи. Ми повинні добре підготуватися до цієї гри після складного матчу з «Челсі».
- Артета одного разу може стати головним тренером «Арсеналу» або «Манчестер Сіті»?
- Наскільки я пам'ятаю, головний тренер «Арсеналу» - Емері. Але в майбутньому, звичайно, може трапитися все, що завгодно.
- Як Жезус ставиться до того, що зараз мало виходить на поле?
- Йому непросто зараз. Але у нього відмінний потенціал. Дуже важливо те, як він готується і тренується. Він неймовірний хлопець. Агуеро зараз проводить на полі більше хвилин, але не дуже набагато. Тим більше, по ходу сезону часто бувають травми. Ми хочемо зберегти Жезуса в команді.
У нашої команди є сила. У недавньому матчі «Челсі» грав добре, але ми забили більше.
- Як «Манчестер Сіті» справляється з таким складним графіком?
- Дуже важливий наш командний дух при такому графіку. Я б хотів, щоб всі мої футболісти були завжди готові грати. У нас багато хороших гравців. Але втома, звичайно, відчувається.
- Що скажете про майбутнє Жезуса в команді?
- У нього є контракт. Поки у нього є контракт, він залишиться в команді. Тим більше, що Агуеро не вічний, рано чи пізно він закінчить кар'єру. І потрібен буде футболіст, який здатний буде його замінити.
- Що його мотивує?
- Не знаю. Кілька хвилин тому він був тут, ви могли запитати у нього самі (сміється).
Михайло ШАПОВАЛОВ з Манчестера
Матч «Манчестер Сіті» - «Шахтар» відбудеться в Манчестері на стадіоні «Етіхад» у вівторок, 26-го листопада. Початок о 22:00 за київським часом. Зустріч розсудить словенська бригада арбітрів.
Раніше стало відомо, чому Тайсон не полетів з «Шахтарем» в Манчестер.
Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 травня 2024, 07:01 3

Між двома боксерами відбувся короткий діалог

Коментарі