Ігор СУРКІС: «Мій ідеал Динамо — якомога більше своїх вихованців»

Президент київського клубу хоче бачити в основному складі команди багато молодих українців

Президент «Динамо» Ігор Суркіс, який в п'ятницю, 22-го листопада, святкує своє 61-річчя, розповів про свій ідеал київського клубу.
«З огляду на все реалії, мені дуже хочеться, щоб «Динамо» показувало футбол, який буде подобатися вболівальникам команди. А які місця або досягнення у нас будуть в єврокубках, багато в чому буде залежати від ситуації в країні. Це не умовний, а реальний взаємозв'язок.
Якщо буде мир, стабільність і умови для розвитку команди, то «Динамо» буде ставати сильнішим. Це взаємопов'язані речі. Коли в країні нестабільність, коли йде війна, коли багато людей просто думають про виживання в цей час, то футбол відходить на другий план. Це стосується не тільки уболівальників, але і самих гравців, в тому числі і тих, хто не горить бажанням переходити в нашу лігу.
Згадайте, який у нас був чемпіонат 7-8 років тому! За інтригою ми не поступалися багатьом сильним європейським лігам. В Україні було чотири команди («Динамо», «Шахтар», «Дніпро», «Металіст»), які боролися за перше місце. Навіть в деяких топ-чемпіонатах в Європі такої інтриги немає. Наприклад, у Франції домінує ПСЖ, в Італії домінує «Ювентус», там, по суті, немає питань про те, хто посяде перше місце.
Мій ідеал нинішнього «Динамо» - це якомога більше своїх вихованців і молодих українців в основі. Щоб вони якомога краще заявили про себе, як це зробив, наприклад, Попов. Дуже сподіваюся і вірю, що проявлять себе на серйозному рівні Цітаішвілі, Булеца, Супряга і інші наші таланти.
Якщо ці гравці не зупиняться в своєму професійному зростанні, то вони допоможуть реалізувати потенціал команди, поліпшити якість футболу, підняти інтерес до гри «Динамо». Буде якісний футбол - з'являться і результати. І місце «Динамо» в європейській ієрархії помітно покращиться», - вважає Суркіс.
Михайло Шаповалов Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 23:58 25

У другому півфіналі ЛЧ сильнішою виявилася німецька команда, хоча парижани мали багато моментів

Коментарі