Поліція відкрила справу по расизму щодо Тайсона

Вивчатимуться прояви расизму під час матчу «Шахтаря» і «Динамо»

Українська поліція відкрила кримінальне провадження за фактом можливих проявів расизму під час футбольного матчу 14-го туру УПЛ між командами «Шахтар» і «Динамо» щодо капітана донецької команди Тайсона.
Прес-служба поліції Харківської області повідомила: «10 листопада в ході гри на стадіоні «Металіст» близько 20 уболівальників футбольного клубу «Динамо» вигукували непристойні гасла на адресу гравців «Шахтаря». На 75 хвилині футбольний матч був зупинений.
Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) КК України. Зараз матеріали кримінального провадження направлені в прокуратуру Харківської області для вирішення питання щодо можливої ​​зміни підслідності.
Поліцією вживаються всі необхідні заходи щодо встановлення та розшуку осіб, причетних до злочину. Хід цієї роботи знаходиться на особистому контролі керівництва ГУНП в Харківській області».
Нагадаємо, Тайсон був вилучений у матчі чемпіонату України проти «Динамо» (1:0) після того, як показав середній палець вболівальникам київського клубу, які образили його за расовою ознакою.
Микола Степанюк Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 16:30 1

Нинішня команда Віктора Скрипника зіграє з попередньою, якою він керував у першому колі

Коментарі