Екс-арбітр ФІФА: «У Києві банки з ікрою клали навіть під подушки»

В Іспанії вспливла історія, пов'язана з роботою рефері на матчах «Динамо» в Лізі чемпіонів

Колишній арбітр ФІФА Едуардо Ітурральде Гонсалес згадав епізод зі своєї футбольної кар'єри, коли йому доводилося в Києві працювати на матчі «Динамо» в єврокубках.
«Я обслуговував матч в Києві через два або три роки після відомої історії, яка сталася з Антоніо Лопесом Ньєто. Мене розмістили в готелі, де кімната була більше, ніж весь мій будинок в Іспанії. Там всюди були банки з ікрою, вона виглядала навіть з-під подушки. У холодильнику, у ванній кімнаті... Я сказав лайнсмену: «Ти бачив, скільки тут банок ікри? Інші, напевно, забирають їх з собою». Але ми розуміли, що це нечесно і може бути розцінено як спроба купити нас... Пам'ятаю, що Мануель Діас Вега тоді сказав: «Те, що я хочу, вони не зможуть дати мені. Все інше я зможу купити сам», - розповів Ітурральде Гонсалес.
Найімовірніше, рефері трохи плутає роки. У Києві він на матчі «Динамо» працював лише один раз - у вересні 2002 року на поєдинку киян в Лізі чемпіонів проти «Ньюкасла». Тоді підопічні Михайличенка здобули перемогу з рахунком 2:0.
Нагадаємо, історія з Антоніо Лопесом Ньєто, про яку згадував Ітурральде Гонсалес, сталася у вересні 1995 року. Тоді після матчу «Динамо» - «Панатінаїкос», який завершився перемогою киян, рефері зізнався, що представники українського клубу запропонували йому хабар у розмірі 30 тисяч доларів США і дві норкові шуби в обмін на те, щоб він вплинув на результат зустрічі. КДК УЄФА після цього скандалу зняв «динамівців» з турніру і відсторонив на один єврокубковий сезон.
Олексій Сливченко Джерело: Cadena Ser
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 15:51 5

«ПСЖ» розглядає трансфер Андрія влітку

Коментарі