Копенгаген - Динамо. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

Переможець поєдинку відкриє собі двері в плей-оф

«Ми набрали одне очко, але в той же час втратили два», - сказав після київського матчу з «Копенгагеном» наставник динамівців Олексій Михайличенко. З думкою тренера «біло-блакитних» при бажанні можна посперечатися, адже ще питання, хто більше втратив на «Олімпійському», а хто знайшов. Але все-таки кращим способом перевірити, кому перемога більше пасує, є гра. Ось в четвер на «Паркені» чемпіони України й Данії і нехай вирішують, хто з них більше заслуговує на перемогу.

У зв'язку з цим потрібно відзначити, що суперники до очного поєдинку підходять і в гарному настрої, і з непоганою якістю гри.

Що стосується господарів, то після невеликого спаду, пов'язаного, в першу чергу, з тотальним травмопадом, команда Сольбаккена потихеньку знаходить свою гру. Та й клубний лазарет потроху порожніє. У п'яти останніх матчах в чемпіонаті Данії «леви» програли лише одного разу, в інших чотирьох поєдинках здобули перемоги. В останньому за ліком турі - п'ятнадцятому - копенгагенці начебто без проблем здолали скромний «Сендерюске» - 3:0. Однак, якщо брати суто статистичні показники матчу, то практично за всіма параметрами гра була рівною (однакова кількість ударів, приблизна рівність в точності передач, а за кутовими гості і зовсім перевершили господарів). «Копенгаген» виграв, в першу чергу, завдяки двом реалізованим пенальті (забили Біл і Сантос, а в кінці зустрічі відзначився старий знайомий киян Сотіріу). Проте, ця перемога зміцнила чинного чемпіона країни на другій сходинці в турнірній таблиці. Попереду, як і раніше, «Мідтьюлланд», який випереджає своїх заклятих друзів на чотири бали.

Після матчу з «Динамо» наставник гостей Сольбаккен випромінював оптимізм, адже його команді вдалося вирішити задачу-мінімум. Однак харизматичний норвежець не приховує, що завдання-максимум для його команди - перемога над «Динамо» і вихід в плей-оф Ліги Європи. За рахунок чого або кого таке можливо? Напевно, в першу чергу потрібно говорити про тактичну грамотність «Копенгагена». Цей колектив зірок з неба не хапає, але кожен гравець чудово знає свій маневр. Вони досить майстровиті, з фізикою дружать, тому можуть високо пресингувати. Взяти голими руками цю команду не вийде. Та й на чужих помилках грати вона теж уміє. Не забуваємо, до всього іншого, і магію домашньої арени «Копенгагена», де втрачали очки сильні світу цього. Так що оптимізм Сольбаккена небезпідставний.

Однак, щось подібне ми можемо сказати і з приводу нашої команди. «Динамо» не програє вже одинадцять матчів у всіх турнірах. Олексію Михайличенку після стартових фіаско нарешті вдалося стабілізувати і гру команди, і склад. Довгий час стверджувалося, що динамівці беруть своє, ретельно придивляючись до гри свого опонента, вивчаючи слабкі сторони, а потім використовують скановані помилки. Але кубковий матч проти «Шахтаря» багато в цій схемі змінив. Виявилося, що «Динамо» Михайличенка може і вміє грати першим номером, чудово пресингує, танцюючи від своїх сильних сторін, а не чужих помилок. Напередодні матчу з «Копенгагеном» таке одкровення не може не радувати. А якщо припустити, що «Копенгаген» суто гіпотетично навряд чи зараз сильніший за «Шахтар», можна зміцнитися в думці, що динамівці на «Паркені» як мінімум не програють.

Тільки ось подібні висновки повинні грунтуватися, в першу чергу, на високій ігровій стабільності «Динамо». А чи є вона - сказати складно. Проти «гірників» загнані в кут кияни видали свою кращу гру. Хоча до цього не перемогли кризові «Карпати». Проти данців - знову в кут не загнані, тому складно сказати, чи зможуть видати черговий «матч життя».

Але видавати щось доведеться. У всякому разі, потрібно. Тому що програвати в Копенгагені нашому віце-чемпіону ніяк не можна: «леви» при такому розкладі підуть у відрив, а в наступному турі - непростий виїзд до Швеції. Щоб уникнути всіх цих потрясінь, потрібно обов'язково не програти на «Паркені». Ну, як мінімум не програти.

Орієнтовні склади:

«Копенгаген»: Йонссон, Бартолец, Папаяннопулос, Нельссон, Бенгтссон, Біл, Фальк, Зека, Фішер, Н'Дойє, Сантос

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко, Сидорчук, Гармаш, Буяльський, Циганков, Вербич, Бесєдін.

7 листопода, четвер

«Копенгаген» - «Динамо»
Копенгаген. «Копенгаген». 19:55
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
КОПЕНГАГЕН - ДИНАМО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Болаш Бузаш (Угорщина)
Прогноз Sport.ua - 1:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 23:59 3

Україна в рейтингу УЄФА посіла остаточну 18-ту позицію

Коментарі