Левські – Дніпро. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА

Дніпряни завершують серію виїзних поєдинків на євроарені

Поєдинок «Левські» - «Дніпро» відбудеться в середу, 6 листопада, в Болгарії. Початок поєдинку о 19.00 за київським часом.

Гостьовим поєдинком проти болгарського віце-чемпіона дніпряни закриють перше коло групового турніру Кубка ФІБА. Матч в Софії стане третім поспіль виїзним протистоянням для українського клубу. На даний момент «Дніпро» і «Левські» ще не вигравали матчі в єврокубку, так, що поразка в очній зустрічі відправить один з клубів на глухе останнє місце в групі.

У минулому турі єврокубка болгари на своєму майданчику поступилися ще одному українському клубу - «Київ-Баскету». У тому поєдинку найкращим у складі «Левські» став Чавдар Костов, який завершив поєдинок з показниками в 25 очок і 7 підбирань, заробивши за підсумками матчу рейтинг ефективності сумою в 22 бали. На високому рівні зіграв і прекрасно відомий усім українським любителям баскетболу Брендон Янг. На рахунку американського плеймейкера 19 очок + 7 передач + 3 підбирання, що вилилося в підсумковий 21 бал рейтингу ефективності.

На минулих вихідних і «Левскі», і «Дніпро» зіграли в своїх національних чемпіонатах і здобули синхронні перемоги. Болгари на своєму майданчику розгромили «Чорноморець» з Бургаса - 117:83. Найкращим у складі суперників «Дніпра» знову став Чавдар Костов. На рахунку болгарського атакуючого захисника 31 очко, 9 підбирань, 5 передач і 7 перехоплень, що вилилося в 39 балів рейтингу ефективності, які є дуже високим показником. Під стать йому зіграли Квам Чітхем (21 очко + 7 підбирань + 3 передачі, 20 балів рейтингу ефективності) і Йордан Мінчев (20 очок + 8 підбирань + 4 передачі, 25 балів рейтингу ефективності).

У свою чергу «Дніпро» в чемпіонаті Суперліги здобув впевнену вікторію над БК «Одеса» - 84:70. Основними творцями перемоги дніпрян стали Іссуф Санон (18 очок + 6 підбирань, 20 балів рейтингу ефективності), Максим Корнієнко (12 очок + 10 підбирань, 21 бал рейтингу ефективності) і Дмитро Глєбов (15 очок + 4 передачі, 18 балів рейтингу ефективності).

Левскі - Дніпро. Дивитися онлайн. LIVE трансляція

Варто відзначити, що перед очним поєдинком український і болгарський клуби зазнали по одній дуже серйозній втраті в своїх складах. «Дніпро» полетів до Болгарії без травмованого Кирила Фесенка, а у «Левські» захворів лідер задньої лінії Брендон Янг. Матчі на минулих вихідних обидва клуби проводили без вищеназваних баскетболістів.

Цікавим є той факт, що вже другий сезон поспіль жереб зводить на груповій стадії Кубка ФІБА «Дніпро» і «Левські». У минулому розіграші турніру двічі сильнішими виявилися болгари. На своєму майданчику вони завдали поразки дніпрянам - 83:65, а в Україні матч завершився з рахунком - 88:72 на користь гостей з Болгарії. У підсумку, після групового турніру дніпряни припинили боротьбу в єврокубку, а «Левські» вийшов у другий груповий етап Кубка ФІБА, де і завершив свою єврокампанію.

Якщо «Дніпро» збирається виступити в єврокубках краще, ніж в минулому сезоні, то тоді нашим баскетболістам необхідно в обов'язковому порядку брати гру в Болгарії. У другій частині групового турніру «Дніпро» всі ігри проведе вдома, але для того, щоб ці поєдинки не були позбавлені реальної боротьби за вихід з групи, дніпрянам треба обов'язково перемагати, адже з трьома поразками в трьох іграх розраховувати на вихід з групи дуже складно.

Прогноз Sport.ua: перемога «Дніпра»

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу «Левскі» - «Дніпро».

Олексій Коляго Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 10:06 5

Бельгійський воротар Тібо Куртуа повернувся після травми