Андрій ШАХОВ: «Потрібно розводити Динамо і Шахтар на ранніх стадіях Кубка»

Експерт вважає, що грандів потрібно розводити до пізніх стадій

Журналіст журналу Футбол і експерт Андрій Шахов переконаний, що варто внести зміни в регламент і не допускати матчів «Динамо» - «Шахтар» на стадії 1/8 фіналу Кубка України.

У середу кияни обіграли суперника 2:1.

«Взагалі-то я прихильник розведення топ-клубів на ранніх стадіях Кубка України. Що наш Кубок виграє від попадання «Шахтаря» на «Динамо» вже в 1/8 фіналу? Так, ми напевно отримуємо ще одне протистояння двох наших топ-клубів, але при цьому ...

1. Занадто рано вбиваємо інтригу в турнірі, адже не секрет, що володарем Кубка стає переможець пари «Динамо» - «Шахтар», на якій би стадії вони не зустрілися.

2. Ми пам'ятаємо, який свято було в Закарпатті, коли в гості до «Миная» завітало київське «Динамо».

Коли в 1/8 фіналу «Динамо» і «Шахтар» грають в одній парі, клуби з провінції позбавляються двох потенційних свят, адже до них в гості могли приїхати або «Динамо», або «Шахтар».

3. Ми позбавляємося інтриги в фіналі. Правда, минулосезонний типу вирішальний матч за Кубок між «Шахтарем» і «Інгульцем» всіх надихнув. Це був незабутній фінал, що породив масу емоцій, в якому інтрига жила до останньої хвилини.

Прихильники сліпого жеребкування приведуть в приклад Англію, Німеччину, Іспанію, Францію, Голландію - та кого завгодно, де немає ніякого розведення пар. У мене тільки одна відповідь: ніде, в жодній з цих країн немає такої великої різниці між другою і третьою командами, і якщо в Англії раптом «Ліверпуль» в 1/8 фіналу зіграє з «Ман Сіті», там ще залишаться «Арсенал» , «Челсі», якщо в Іспанії зійдуться «Реал» з «Барселоною», там є «Севілья», «Атлетіко», в Україні ж ... », - написав Шахов в в 85-му номері видання.

Іван Зінченко Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 25 травня 2024, 19:25 4

Дивіться відеоогляд матчу останнього 30-го туру Української Прем'єр-ліги 2023/24

Коментарі