Беньямін ВЕРБИЧ: «Не бачу необхідності вивчати українську мову»

Словенський легіонер - про життя в Україні

Словенський легіонер «Динамо» Беньямін Вербич розповів про адаптацію до умов життя в Україні.
- Ви в Україні вже більше півтора року. Повністю звикли? До чого було звикнути найважче? Що вам подобається в Києві, а що ні?
- Мені все подобається. За цей час я вже повністю звик і до нової країни і до міста. Мені було приємно зауважити, що немає великої різниці між людьми в Словенії і в Україні. Маленькі відмінності звісно є, але не кардинальні, як, наприклад, було в Данії, де менталітет людей зовсім інший. До нього було спочатку важко звикнути. У Києві у мене відразу з'явилися друзі, в тому числі і серед партнерів по команді, тому адаптуватися і звикнути було значно легше.
- Ви швидко вивчили мову. Уже без проблем спілкуєтеся з партнерами?
- Так, мовного бар'єру вже давно немає. Мову вчив сам, без викладача. У цьому мені дуже допоміг Томаш Кендзьора, який з'явився в «Динамо» трохи раніше і сам пройшов цей шлях. Якщо я не знав якесь слово, питав у нього. Взагалі, російську мову мені було легко вчити, адже вона трохи схожа на словенську. Українську теж розумію, але сам не говорю. Власне, в цьому немає необхідності, адже всі спілкуються російською або хоча б її розуміють, - сказав Вербич в інтерв'ю клубному журналу «Динамо».
Читайте також: Жерсон Родрігеш: «У Динамо достатньо жорсткі і фанатичні вболівальники»
Володимир Клепач Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 28 вересня 2024, 07:47 1

Дерек впевнений у перемозі Олександра

Коментарі