БеНеЛіга: Бельгія і Нідерланди домовилися про об'єднаний чемпіонат

Сторонами вирішено розпочати другий етап техніко-економічного обґрунтування

У Нідерландах і Бельгії фахівці ведуть серйозні перемовини про об'єднання національних чемпіонатів в єдину БеНеЛігу. Перший етап дослідження підтвердив потенціал об'єднаного турніру, тому було вирішено розпочати другий етап техніко-економічного обґрунтування.
Влітку 2019 року відбувся круглий стіл з питання створення БеНеЛіги, в якому взяли участь представники п'яти клубів Бельгії («Гент», «Брюгге», «Генк», «Андерлехт», «Стандард») і шести клубів з Нідерландів («Аякс», «АЗ Алкмар», «Утрехт», «Фейєноорд», ПСВ, «Вітесс»).
Таке змагання, мабуть, може стати ефективним способом скорочення відставання Бельгії і Нідерландів від п'яти найбільших європейських ліг (Англія, Італія, Іспанія, Німеччина, Франція). У Бельгії та Нідерландах в даний час є два чемпіонати, які знаходяться на середньому рівні, а разом вони можуть стати шостим топ-змаганням в Європі. Прагнення приєднатися до першої п'ятірки в Європі обумовлено змінами, які в даний час обговорюються на європейському рівні.
Клуби, що беруть участь, вирішили на першому етапі вирішили провести техніко-економічне обґрунтування теоретичної доданої вартості BeNeLiga. Результати першого етапу підтверджують, що нова BeNeLiga має потенційне значне збільшення вартості. Грунтуючись на поточних результатах, ініціатори вирішили, що є достатні підстави для переходу до другого етапу техніко-економічного обґрунтування. Крім іншого, основна увага приділяється формату змагань BeNeLiga, його впливу на різні змагання, а також аналізу впливу на клуби.
Микола Степанюк Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі