Ястремська впевнено переграла Касаткіну в Москві

Друга ракетка України відправила росіянку готуватися до нового сезону

Українська тенісистка Даяна Ястремська (№28 WTA) впевнено розпочала виступи на Прем'єрі в Москві.
У матчі першого кола 19-річна українка обіграла діючу чемпіонку турніру Дар'ю Касаткину з Росії (№37 WTA).
Кубок Кремля. Перше коло
Даяна Ястремська (Україна) - Дар'я Касаткіна (Росія) - 6:1, 6:4
Сьогодні Ястремська наочно продемонструвала нинішній рівень Касаткіної. Навіть не в найкращій своїй формі другій ракетці України вдалося розбити колишню представницю топ-10 в першому сеті, а в другому - навдивовижу легко відігратися з рахунку 2:4.
Даяна почала дуже потужно, забравши під нуль подачу і відразу ж оформивши перший брейк. Касаткіна зуміла нав'язати боротьбу в третьому геймі, але переламати ситуацію на корті їй не вдалося. Українка продовжувала домінувати до кінця партії, віддавши всього один гейм суперниці.
У перерві батько Даяни попросив її зберігати ігрову дисципліну, бо за такої переваги над опоненткою Ястремська могла програти тільки сама собі. До слова, у неї це могло і вийти. На старті другого сету українка погано подавала, чим скористалася росіянка, яка і сама змогла захистити всього дві своїх подачі за матч.
Програючи 2:4 в другій партії, Даяна нарешті взяла себе в руки і перестала стріляти по горобцях. Одинадцять виграних розіграшів українкою поспіль явно надломили Касаткіну, хоча вона трошки і попручалася на матчболах. На загальний результат це не вплинуло і українка впевнено крокує далі.
З точки зору боротьби за малий підсумковий турнір (WTA Elite Trophy) ця перемога не принесла особливих змін, але наступний матч буде дуже важливим. Перемога в ньому дозволить піднятися на 22-е місце в рейтингу, яке повинно стати прохідним. Нагадаємо, Кербер, Вондроушова і, швидше за все, Серена Вільямс у цьому сезоні більше не зіграють. Ван Цян, яка знаходиться нижче Ястремської, отримає wild card, тому 23-е місце вже не підходить.
Касаткіна, зі свого боку, опуститься на 70-е місце в рейтингу і буде готуватися вже до наступного сезону.
У другому колі Ястремська зустрінеться з Кірстен Фліпкенс з Бельгії (№120 WTA).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 06:09 5

На Георгія претендують низка топ-клубів

Коментарі