Світоліна зіграє на Підсумковому турнірі WTA

Першій ракетці України не потрібно їхати до Москви

Перша ракетка України Еліна Світоліна зіграє на Підсумковому турнірі-2019 і для цього їй не потрібно буде їхати на Кубок Кремля.
Це стало можливим після вильоту нідерландської тенісистки Кікі Бертенс з турніру в Лінці. В 1/4 фіналу восьма ракетка світу програла 15-річній американці Корі Гауфф.
Лінц. 1/4 фіналу
Кікі Бертенс (Нідерланди) - Корі Гауфф (США) - 6:7(1), 4:6
Відзначимо, що Світоліна на даний момент займає сьому сходинку в Чемпіонській гонці, випереджаючи всіх головних суперниць. З огляду на той факт, що Серена Вільямс не заявлена ​​ні на один з турнірів наступного тижня, випередити українку можуть тільки Кікі Бертенс і Белінда Бенчіч.
Ситуація в Чемпіонській гонці після турніру в Лінці:
7. Еліна Світоліна - 3995
8. Серена Вільямс * - 3935
9. Кікі Бертенс - 3870
10. Белінда Бенчіч - 3705
*не заявлена ​​ні на один з турнірів
Наступного тижня Бертенс і Бенчіч зіграють в Москві. Для того щоб обійти Світоліну обом потрібна тільки перемога, тому вже зараз можна стверджувати, що Світоліна кваліфікується в Фінал WTA.
Існує один варіант при якому Бенчіч обійде Світоліну, а Бертенс зрівняється з українкою за очками. При такому розкладі Еліна буде вище представниці Нідерландів за додатковими показниками (більша кількість очок, зароблених на більш важливих турнірах, таких як Grand Slam, Premier Mandatory і Premier 5).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 07:18 0

4 травня відбудеться центральний матч 34-го туру Ла Ліги

Коментарі