Артем ФРАНКОВ: «Не так давно своїх футболістів притримував і Шахтар»

Журналіст вважає, що якщо «Динамо» не відпускає збірників, то має право

Український спортивний журналіст Артем Франков поділився своєю думкою щодо нещодавньої інформації про те, що київське «Динамо» не відпустило своїх футболістів до юнацьких збірних України та реакцію на це Мирона Маркевича (цитати наводяться в авторській редакції):
«О! Заговорили. Зізнатися, не виключав, що тему так і залишать камерною, але все ж обурилися публічно - сам голова комітету збірних виступив. Отже, в збірних України U-17, U-18 і U-19 немає футболістів «Динамо». Причина - відповідне рішення клубу. Обурення з Федерації має місце бути. Два зауваження з приводу:
1. Якщо «Динамо» так робить, то має на це право згідно з регламентом - тобто, мова йде не про офіційні матчі збірних; рішення «Динамо» не унікальне і не безпрецедентне, як намагаються це представити - зокрема, не так давно (а саме, в серпні) притримував своїх гравців «Шахтар», але насправді це чомусь залишилося без «фіціяльної реакції».
2. Багато з юних футболістів, які могли б бути викликані в ці збірні, виступають в міських змаганнях під егідою Федерації футболу Києва (ФФК). І як не згадати з такого приводу: ось уже два роки, як центральна Федерація, вона ж Українська Асоціація Футболу, не дає ні копійки грошей, ні єдиного завалящого м'яча або іншого інвентарю, взагалі всіляко вдає, що ФФК не існує.
Причина? «Таку неприязнь відчуваю, що їсти не можу!» Спроба павелкіних емісарів створити дубль-федерацію замість ФФК натрапила на дружну відсіч всього Футболу Києва і смердюче провалилася.
Тоді-то і перейшли доброзичливці з Будинку Футболу до підлої тактиці удушення: нічого не давати, тільки забирати і накреслили ігнорувати будь-які спроби вирішити конфлікт законним порядком! Зрозуміло, футбол в Києві продовжує жити, всі змагання йдуть, тільки кошти для їх проведення доводиться вишукувати інакше...
І після цього ви хочете київських хлопців в збірні? А совість при цьому ніяких рухів не робить - не болить, не свербить, не кусає господарів? Втім, про що я говорю - де керівництво УАФ і де совість...
Я радий хоча б тому, що голос у ФФУ присутній. Виявляється, можна відповідати, обговорювати, пред'являти і виробляти інші дії, цілком природні для громадської організації, яка ще й займається футболом! Може, знайдеться навіть спікер з проблем суддівства і реалізації квитків на матчі першої збірної?!»

Микола Степанюк Джерело: Telegram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 07:44 0

Артем відзначився з пенальті у ворота Лас-Пальмаса за Жирону, забивши 19-й гол

Коментарі