Луїш КАШТРУ: «Шахтар розраховує здобути перемогу в Італії»

Коуч донецького клубу налаштований оптимістично перед матчем ЛЧ з «Аталантою»

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру на передматчевій прес-конференції поділився очікуваннями від поєдинку 2-го туру Ліги чемпіонів з «Аталантою», який пройде 1 жовтня в Мілані.
- У 2014 році, коли ви змінили на посту тренера «Порту» Фонсеку, ви грали тоді матч єврокубків в Італії, вам тоді не можна було програвати. Зараз також перший виїзд до Італії. Чи не вважаєте в цьому знаковість?
- Це просто збіг. Тоді я тренував «Порту». Зараз інші умови, я перебуваю в «Шахтарі». Нам важливий результат в матчі з «Аталантою», я сподіваюся, що нам також пощастить, як і тоді. Але це не більше ніж збіг.
- «Аталанта» поряд з «Наполі» - найбільш забивна команда в Італії. Вони забили в цьому сезоні по 15 м'ячів. Як стримати атакуючий натиск команди?
- Це правда, команда володіє такою характеристикою. Наша лінія оборони повинна бути повністю готовою до їх гри. Думаю, гра буде тактична, стратегічна. Обидві команди програли перший матч в ЛЧ, тому завтра будуть гнатися за перемогою. Потрібно бути уважними, щоб здобути позитивний результат.
- Що можна відзначити в грі «Аталанти», крім пресингу і атакуючих дій?
- У «Аталанти» багато яскравих характеристик. Енергія, яка не закінчується протягом усього матчу. При атаці вони намагаються віддати м'яч на фланг, в середину, потім в зону, за спини захисників. Це одна з найсильніших якостей команди. Добре в атаці діють Гомес, Ілічіч, Сапата. Потрібно контролювати їх. Складно буде грати з ними. Дуже важливо відразу опускати свої лінії і добре оборонятися. Думаю, що завтрашня гра буде цікавою. Всі команди знають, як грати проти «Аталанти». Дуже важливий пресинг, потрібно не випускати суперників із зон, щоб в результаті здобути позитивний результат з таким непростим суперником.
- Чи буває таке, що ви хоч іноді, читаючи коментарі, прислухаєтеся до вболівальників, при виборі складу?
- Насправді, ні. Я працюю з гравцями щодня. Ми знаємо, що потрібно команді. У нас є ідеї, ми передаємо їх гравцям. Світ переповнений думками, у мене є своя думка і бачення. Я іх застосовую. За 9 ігор у нас 9 перемог в чемпіонаті. Грали зі складними командами - «Десна», «Зоря», «Олександрія», «Динамо».
- У чемпіонаті «Шахтар» йде без втрат. У Лізі чемпіонів була болюча поразка від «Манчестер Сіті». Наскільки різниця між двома турнірами чемпіонатом і Лігою чемпіонів ускладнює підготовку?
- Не варто забувати, що ЛЧ - це складне і велике змагання між клубами. Будь-який чемпіонат може програвати Лізі чемпіонів. Ми програли «Манчестер Сіті» - найбагатшій команді світу. Зараз граємо з «Аталантою», яка займає третє місце в Серії А. Ми знаємо, з ким граємо, знаємо, що буде важка і важлива гра для обох команд. Тому налаштовуємося здобути позитивний результат.
- Це вирішальна гра для обох команд. У «Аталанті» грає українець Малиновський. Що можете сказати щодо нього?
- Звичайно, прекрасно знаємо його. Чудовий гравець. Не можуть грати всі. Не знаємо, хто буде грати завтра. Готуємося до всіх гравців.
Я думаю, що негативний результат в завтрашньому поєдинку для однієї з команд поставить її в скрутне становище і зробить найважливішою третю гру сезону. Завтрашня гра не до кінця буде вирішальною.
Максим ГАПТАР з Мілану

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 20 травня 2024, 07:29 8

Наприкінці бою Тайсону говорили, що він веде в рахунку

Коментарі