Хемілтон виграв гонку в Сочі, провал Феррарі

Мерседес перервав серію перемог Феррарі

Топ-10: Хемілтон, Боттас, Леклер, Ферстаппен, Альбон, Сайнс, Перес, Магнуссен, Норріс, Хюлькенберг

Очко за найшвидше коло: Льюїс Хемілтон (Мерседес)

Феррарі знову виграла кваліфікацію, однак траса в Сочі не дає поул-сіттеру майже ніяких реальних переваг. Перша довга пряма дає суперникам багато шансів при хорошому старті, і ні Льюїс Хемілтон, ні Себастьян Феттель не були особливо засмучені своїми 2-3 позиціями.

А Шарлю Леклер було необхідно класно стартувати і зберегти лідерство. І йому це не вдалося. Суперстарт видав Феттель, який випередив і Хемілтона, і напарника. Себ відмінно скористався довгою прямою і шансом обійти конкурентів. Тут же на трасу виїхав сейфіті-кар через аварію Грожана і Ріккардо.

Потім почалося щось дивне: Феррарі попросила Феттеля пропустити Леклера. Судячи з усього, була якась домовленість, що Леклер отримає назад лідерство, якщо Феттель його пройде без проблем в сліпстрімі. Чому? Не зрозуміло. У підсумку Себ прискорився і від'їхав на 2 секунди, а команді довелося пообіцяти Шарлю, що розмін відбудеться пізніше.

Чесно кажучи, Феррарі, яка не бореться за титули, сама все ускладнює і створює якісь незрозумілі проблеми між своїми гонщиками. Феттель здорово стартував з 3-го місця, вийшов в лідери і навіщо ризикувати? Дивно. Серед іншого відзначимо обидва Макларена в топ-7, а також прорив Ферстаппена на 5-е місце. Серед інших проблем Феррарі був Хемілтон. Льюїс тримався поруч з Леклером, а їхав на шинах медіум, які більш довговічні, ніж софт, встановлений у обох пілотів Скудерії.

Першим на піт поїхав Леклер, а зупинку Феттеля відтягнули на кілька кіл і це дало Шарлю можливості обійти напарника. Прямо як в Сінгапурі, тільки навпаки. Інше питання, що все це не мало сенсу. На боліді Феттеля трапилася поломка двигуна, і німець зійшов з гонки. Його зупинка викликала віртуальний сейфіті-кар, і Хемілтон тут же відправився в бокси на умовно швидкий піт. І вийшов в лідери! Ось так. Ігри Феррарі, а також поломка Феттеля вивели в лідери Льюїса Хемілтона.



Під машиною безпеки на ще один піт зазвали Леклера, якому поставили шини софт, але на трасу Шарль повернувся вже 3-м позаду Хемілтона і Боттаса. Однак на більш свіжій гумі. Після рестарту Хемілтон поїхав у відрив, а Боттас навіть не думав атакувати напарника і зайнявся стримуванням Леклера.

І поки Шарль намагався пройти фіна, Хемілтон спокійно поїхав до свого тріумфу, перервавши серію з трьох поспіль гонок без перемог Мерседеса. Німецька команда відповідає Феррарі своїм 1-2 після Сінгапуру. І Мерседес залишається єдиною командою, яка перемагає в Сочі.

Відзначимо прорив Алекса Альбона на 5-е місце. Пілот Ред Булла стартував з піт-лейн і зумів прорватися в топ-5. Непоганий подвійний фініш у Макларена, який бореться з Рено за 4-е місце Кубка конструкторів.
Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 жовтня 2024, 21:37 198

Дубль Гложека приніс перемогу німецькій команді

Коментарі