UFC Fight Night 160: Анонси та прогнози головних поєдинків

Sport.ua анонсує UFC Fight Night 160, який відбудеться на вихідних в Копенгагені

У суботу Данія проведе перший для себе турнір провідного промоушену в світі ММА - Ultimate Fighting Championship. Копенгаген прийме івент UFC Fight Night 160, в якому, щоправда, виступить лише двоє місцевих атлетів. Один з них в со-головному поєдинку вечора - срібний призер Олімпійських Ігор з греко-римської боротьбі Марк Мадсен у віці 35 років дебютує в UFC боєм проти безвісного італійця Данило Беллуардо. Але нижче ми детально розглянемо інші, цікавіші бої карду.
Джек Херманссон vs Джаред Канноньє
Уродженцю Швеції Херманнсону, що мешкає в Норвегії, доведеться зробити коротку поїздку, щоб виступити на чолі першого в історії датського турніру UFC. Його «партнером по танцю» стане американець Канноньє, для якого це усього лише третій бій в середній вазі за кар'єру.
Херманссон сподівався отримати в суперники велику рибу, і він цілком це заслужив після перемоги над багаторічним топом дивізіону «Жакаре» Соузою, а цьому передували упевнені вікторії над Талесом Лейтесом, Джеральдом Меєршартом і Девідом Бранчем. Але йому доведеться задовольнитися боєм з Канноньє, який нижче його в рейтингу на чотири рядки (Херманссон 5-й, Канноньє 9-й).
Але Канноньє - не хлопчик для биття. Він знайшов, нарешті, свій дивізіон, де почуває себе просто прекрасно. Після того, як Джаред програв три з чотирьох боїв, він вирішив опуститися з напівважкої ваги в середню. Спершу він покінчив з Бранчем, а потім розгромив найкращого середньоваговика в історії ММА Андерсона Сільву, змусивши того зійти з дистанції через декілька пропущених лоукіків.
Прогноз на бій
Канноньє - небезпечний ударник, який зі втратою ваги не втратив своєї громової потужності. Він, напевно, шукатиме удачі в стійці, враховуючи свої відпрацьовані лоукіки та вбивчий правий оверхенд. Але Херманссон є бійцем іншого рівня, особливо це стосується грепплинга - у шведа одна з найкращих гільйотин у дивізіоні. При цьому у Джека потужні, швидкі, різноманітні і технічні удари. Він може фінішувати Канноньє як у стійці, так і в партері.
Перемога Херманссона здачею в 3-му раунді
Гуннар Нельсон vs Гілберт Бернс
Найкращий боєць ММА Ісландії, напівсередньоваговик Гуннар Нельсон повинен був провести на цьому шоу поєдинок проти Тіагу Алвеша, але травма вибила того з колії. На щастя, готовим битися в Європі виявився інший міцний хлопець з Бразилії - Гілберт Бернс.
Гуннар повертається після поразки Леону Едвардсу, який змінив хід поєдинку ідеально вивіреним ліктем, який міг би нокаутувати багатьох хлопців. Нельсон зумів вижити і дотягнув до програшу роздільним суддівським рішенням.
Нельсона можна сміливо назвати різноплановим бійцем, але Бернс також хороший і на ногах, і на землі. Особливо на землі, оскільки бразилець неодноразово ставав чемпіоном світу по БЖЖ. Гілберт підходить до бою з серією з трьох перемог, в останньому бою він зумів завдати росіянину Олексієві Кунченку першої поразки в кар'єрі.
Прогноз на бій
Обоє - відмінні грепплери і тому, як часто буває в подібних випадках, паритет в наземних навичках примушує бійців вести війну в стійці. Де Бернс намагатиметься скоротити дистанцію у пошуках нокауту одним зі своїх свінгів, тоді як Нельсон у своєму каратистському стилі відстрибуватиме назад і буде намагатися залишатися на периферії з метою розстрілювати опонента снайперськими пострілами. Якщо Нельсону вдасться уникнути акцентованих попадань супротивника, то у нього є і швидкість, і техніка, щоб довести бій до перемоги.
Перемога Нельсона за очками

Louise Green. Гуннар Нельсон

Іон Куцелаба vs Халіл Раунтрі
У фанатів великі очікування від майбутнього молдово-американского протистояння у напівважкій вазі двох «живчиків» Куцелаби та Раунтрі.
Куцелаба подавав величезні надії перед своїм приходом до UFC, взявши усі свої перемоги достроково, часто роблячи це блискавично. Але зараз його рекорд у промоушені складає 4-3. Після програшу Канноньє ми побачили старого доброго Куцелабу, такого, що швидко нокаутував Енріке да Сільву і Гаджимурада Антигулова. Але у своєму останньому поєдинку Іон оступився на Гловері Тейшейрі.
Раунтрі також виглядав багатообіцяючим бійцем, але його кар'єра в UFC стартувала з розгромних поразок. Минулого року на UFC 226 він шокував усіх, коли вирішив рубатися в стійці зі знаменитим кікбоксером Гекханом Сакі, і в результаті нокаутував його. Проте потім він був битий своєю ж зброєю, відчувши на собі лікті Джонні Уокера. Але у своєму поки що останньому виступі ми побачили нову версію Раунтрі, яка три раунди била Еріка Андерса.
Прогноз на бій
Час, проведений Раунтрі в Таїланді, приніс свої плоди, в його останньому бою у нього чітко простежувався муай-тай стиль. У майбутньому бою, схоже, він діятиме в такій же манері, тільки якщо Андерс не був до цього готовий, то Куцелаба буде. Боєць з Молдови, як і завжди, агресивно полюватиме за нокаутом, тоді як суперник спробує зламати його лоу- та міддлкіками. Ймовірно, що бій завершиться чиїм-небудь нокаутом, але якщо Раунтрі послідовно вестиме руйнівну війну, то вирішальний удар у сутичці виявиться за ним.
Перемога Раунтрі нокаутом в 3-му раунді

Louise Green. Іон Куцелаба

Основний кард
Джек Херманссон - Джаред Канноньє
Марк Мадсен - Данило Беллуардо
Гуннар Нельсон - Гілберт Бернс
Іон Куцелаба - Халіл Раунтрі
Овинс Сен-Прю - Михал Олексійчук
Алекс Олівейра - Ніколас Далбі
Попередній кард
Ален Амедовськи - Джон Філліпс
Алессіо Ді Кирико - Махмуд Мурадов
Сіяр Бахадурзада - Ісмаїл Наурдієв
Гіга Чикадзе - Брендон Девіс
Мейсі Чиассон - Ліна Лансберг
Марк Діакезі - Ландо Ванната
Джек Шор - Ноелін Ернандес
Сергій ЛЕБЕДЄВ
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 08:01 1

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»