Олег БЕРЕЖНИЙ: «На Седнєва образи не було, це спорт»

Один з найкращих снайперів в історії біатлону розповів про суперництво з капітаном збірної

Олег Бережний був одним з найперспективніших біатлоністів збірної України 2000-х. До 21 року в його активі були чотири медалі юніорських чемпіонатів світу, шість нагород чемпіонату Європи, в тому числі особисте золото.
Після переходу в дорослий біатлон Бережний багато програвав суперникам на лижні, але міг будь-кому дати фору в роботі на вогневих рубежах. Протягом трьох сезонів поспіль (2008/09, 2009/10, 2010/11) ніхто не міг зрівнятися з Бережним у влучності стрільби.
Олег дав інтерв'ю кореспонденту Sport.ua в Чернігові після Гонки чемпіонів-2019. В команді з олімпійською чемпіонкою Оленою Підгрушною Бережний зайняв 11-е місце в шоу-гонці.
- Приємно змагатися. Важкувато ... Коли тренуєшся, в формі, зовсім по-іншому стріляється і біжиться. Але, звичайно, приємно це все згадати.
- Після завершення кар'єри продовжуєте підтримувати форму?
- Не катаюся, не тренуюся. У футбол іноді граю. У минулому році на лижороллерах покатався на Гонці чемпіонів і ось зараз. Загалом, не катаюся.
- Чи не думали про тренерську кар'єру після того як «зачохлили» гвинтівку? Або, може, якусь адміністративну посаду обійняти?
- Може бути. Можна було б спробувати тренером зі стрільби, тому що стріляв непогано. Чимось, думаю, допоміг би. Сам трохи розумів як це все робити.
- Завдяки точній стрільбі Ви двічі займали четверте місце в індивідуальних гонках на Кубку світу, причому двічі в Поклюці. Це фартове місце для Вас?
- Складно сказати, чи фартове. Краще б, звичайно ж, в призах був хоча б раз...
Сергій Седнєв і Олег Бережний в 2007 році під час квіткової церемонії в Поклюці
- Цікаво збіглося, що обидва рази Сергій Седнєв, який в той час був капітаном збірної України, брав бронзу, ви залишалися четвертим. Була якась образа на нього?
- Образи не було, це все спорт. Ніхто не хоче комусь поступатися, коли такий великий обсяг роботи проробляється.
- Ви досить рано завершили кар'єру. Що до цього схилило?
- Молодь підпирала, результат не прогресував. Все для молоді робилося. Той же Діма Підручний після мене прийшов, і, як бачите, став чемпіоном світу. Так що все правильно було зроблено.
- Чи плануєте в подальшому брати участь в подібних шоу-гонках?
- Так звичайно. Буду приїжджати.
Нагадаємо, що Олег Бережний завершив міжнародну кар'єру в 2013 році, у віці 29 років.
Денис ШАХОВЕЦЬ
Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону