10 головних поєдинків у боксі, які відбудуться до кінця року

Два українця - Гвоздик і Дерев'янченко - проведуть чемпіонськи бої, Усик - дебютує в супертяжах

На календарі кінець вересня, а значить кінець року не за горами. Вже зараз можна сказати, що 2019 рік став дуже хорошим роком в боксі, ми побачили відродження Менні Пакьяо і стали свідками казкової історії «Попелюшки» Енді Руїса-молодшого. Але до Нового Року попереду ще досить часу і любителям боксу в цей час буде на що подивитися.

Sport.ua представляє десятку найкращих поєдинків в боксі, які відбудуться до кінця 2019 року.

Сергій Дерев'янченко - Геннадій Головкін - 5 жовтня, Нью-Йорк (США)

Дуже інтригуюче протистояння очікується на початку жовтня на легендарній арені «Медісон Сквер Гарден». Колишній багаторічний домінатор в середній вазі Геннадій Головкін (39-1-1, 35 КО) намагатиметься повернути втрачені позиції після поразки від Сауля Альвареса. На шляху до повернення титулу IBF у GGG стоятиме Сергій Дерев'янченко (13-1, 10 КО). Для Головкіна перемога над українцем - це шанс роздобути третій бій з Альваресом. Втім, якщо Дерев'янченко здобуде перемогу, то також займе тепле місце в черзі на бій з «Канело». Тим більше, що Альварес «винен» бій Дерев'янченку, саме через небажання мексиканця битися з обов'язковим претендентом з України йому довелося залишити вакантним титул IBF в середній вазі.

Олександр Усик vs Тайрон Спонг - 12 жовтня, Чикаго (США)

Дебют Олександра Усика в суперважкій вазі кілька разів відкладався. Спочатку - через травму українця, а потім через невизначеність з суперником. Спочатку Усик повинен був виходити на бій з Карлосом Такама, але узгодити бій з ним не вдалося.

Останній раз Усик виходив в ринг майже рік тому - в листопаді, коли переміг Тоні Беллью.

Олександр Гвоздик vs Артур Бетербієв - 18 жовтня, Філадельфія (США)

У самий розпал осені відбудеться один з найбільших поєдинків, який тільки може зараз відбутися в напівважкій вазі. В об'єднавчому бою зійдуться два непереможених чемпіони з пострадянського простору: чемпіон WBC харків'янин Олександр Гвоздик (17-0, 14 КО) та чемпіон IBF чеченської крові Артур Бетербієв (14-0, 14 КО). Незважаючи на те, що обидва хлопці з ударом, Бетербієв чистіший нокаутер. Тут нас чекає класичне протистояння панчера з боксером.

Реджіс Прогрейс - Джош Тейлор - 26 жовтня, Лондон (Великобританія)

У Лондоні відбудеться фінальний поєдинок турніру в суперлегкій вазі другого сезону Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) - на рингу зійдуться суперчемпіон WBA Реджис Прогрейс (24-0, 20 КО) та чемпіон IBF Джош Тейлор (15-0, 12 КО). Але цього бою могло і не бути. Через фінансові проблеми у WBSS Прогрейс відмовився від продовження участі в турнірі, проте потім організаторам вдалося повернути його. Для того, щоб стати безперечним лідером в дивізіоні переможець бою повинен обов'язково битися з чемпіоном WBC / WBO Хосе Рамірес.

Шакур Стівенсон vs Джоет Гонсалес - 26 жовтня, Ріно (США)

Молоде дарування, срібний призер Олімпійських Ігор 2016 Шакур Стівенсон (12-0, 7 КО) впритул підійшов до титульного бою. В наступному місяці він побореться за титул WBO в напівлегкій вазі, який не так давно звільнив Оскар Вальдес. У суперниках у нього такий же молодий непереможений боксер Джоет Гонсалес (23-0, 14 КО), який сповідує більш напористий стиль. Чи вдасться Гонсалесу нав'язати Стивенсону силовий бокс в інфайтингу? Відмінне протистояння з точки зору стилів: спритний ігровик проти менш навченого агресора з непоганим ударом.

Сергій Ковальов vs Сауль Альварес - 2 листопада, Лас-Вегас (США)

«Канело» Альварес (52-1-2, 35 КО) вже сам по собі цікавий публіці. А тут ми маємо серйозне для нього випробування - середньоваговик Альварес забереться в напівважку вагу, щоб стати чемпіоном світу і якщо доб'ється свого, то підкорить вже четвертий за рахунком дивізіон. «Канело» чекає бій проти російського чемпіона WBO Сергія Ковальова (34-3-1, 29 КО), кар'єра якого вже підходить до завершення. Чи стануть проблемою розміри і ударна міць Ковальова для Альвареса? Відповідь на це питання чекати залишилося недовго.

Наоя Іноуе - Ноніто Донейр - 7 листопада, Сайтама (Японія)

«Монстр» Наоя Іноуе (18-0, 16 КО) поставить на кін свій титул IBF у найлегшій вазі, щоб битися з суперчемпіоном WBA Ноніто Донейром (40-5, 26 КО) в фіналі турніру WBSS. Фінансові труднощі керівників турніру в другому сезоні також поставили під сумнів проведення і цього фіналу, через затягування з датою бою Донейр думав відмовитися від участі. Донейр багато в тому завдяки везінню пройшов перші дві стадії турніру, японець же в свою чергу буквально виніс з рингу двох своїх попередніх опонентів. Хоч в цій вазі «Філіппінська блискавка» все ще небезпечна, незважаючи на вік (36 років), в перемозі Іноуе мало хто сумнівається.

Деонтей Уайлдер vs Луїс Ортіс II - 23 листопада, Лас-Вегас (США)

Володар пояса WBC в суперважкій вазі Деонтей Уайлдер (41-0-1, 40 КО) проведе реванш проти майстерного кубинського лівші з ударом Луїса Ортіса (31-1-1, 26 КО). Їх перше зіткнення відбулося в березні 2018 року, Ортіс по ходу бою потряс чемпіона, але у нього в результаті скінчилося пальне, і він був битий в 10-му раунді. Для Уайлдера даний бій можна розглядати як генеральну репетицію перед реваншем з Тайсоном Ф'юрі, який 14 вересня в непростому поєдинку за очками переміг шведа Отто Валліна.

Енді Руїс-молодший vs Ентоні Джошуа II - 7 грудня, Ед-Дірійя (Саудівська Аравія)

В першу суботу зими в Саудівській Аравії пройде один з найбільш значущих поєдинків в боксі 2019 року. Ентоні Джошуа (22-1, 21 КО) буде намагатися довести, що 1 червня був просто не його день. У перший день літа в Нью-Йорку Джошуа дебютував в США з того, що був зупинений Енді Руїсом-молодшим (33-1, 22 КО), який спочатку взагалі не розглядався табором британця в якості супротивника. Але Джошуа довелося звернути на мексиканця увагу після того, як Джаррел Міллер завалив одне за іншим допінг-тестування. На кону реваншу, як і в першому бою, стоятимуть пояси WBA, IBF, WBO і IBO в суперважкій вазі. Тільки виносити на ринг їх будуть вже люди Руїса.

Річард Коммі vs Теофімо Лопес - 14 грудня, Нью-Йорк (США)

Топ-проспект Теофімо Лопес (14-0, 11 КО), нарешті, отримає шанс протестувати себе суперником чемпіонського калібру. Чемпіон IBF в легкій вазі Річард Коммі (29-2, 26 КО) точно не подарунок, ганський панчер в двох переможних титульних боях зупиняв Ісу Чаніева і ветерана Рея Бельтрана. Бій Коммі - Лопес є свого роду відбірковим: той, хто виявиться сильнішим, потім отримає величезний шанс - бій з чемпіоном WBA / WBO / WBC Василем Ломаченком, якому не вистачає для повної колекції тільки поясу IBF.

Сергій ЛЕБЕДЄВ

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 15:59 8

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі