Гуанчжоу. Світоліна знялася з матчу проти Боузкової

Українка не змогла дограти поєдинок через травму коліна

Українська тенісистка Еліна Світоліна (№3 WTA) програла поєдинок другого кола на турнірі міжнародної серії в китайському Гуанчжоу.
У другому сеті матчу проти Марії Боузкової з Чехії (№63 WTA) українка знялася через травму коліна.
Гуанчжоу. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Марія Боузкова (Чехія) - 4:6, 3:4 (відмова)
У першому сеті чеська тенісистка виглядала більш переконливою. На своїй подачі Боузкова жодного разу не дала українці виграти хоча б 2 очка, а сама частенько доходила до брейкпоинтів. Доля партії вирішилася в затяжному десятому геймі, під час якого Еліна не реалізувала три геймболи, після чого Марія з першого ж сетбола оформила перемогу в партії.
У другому сеті Світоліна повела 2:0, швидко програла 3 гейми і була змушена звернутися за допомогою до фізіо. Українка взяла медичний тайм-аут, зіграла ще два гейми і прийняла рішення знятися з матчу.
Еліна збереже своє місце в рейтингу WTA, а в Чемпіонській гонці буде на 9-й або 10-й позиції, все залежить від виступу Кікі Бертенс.
Боузкова в 1/4 фіналу зіграє проти Анни Блінкової (Росія) або Олександри Круніч (Сербія).
Відзначимо, що для чешки ця перемога стала найбільш високорейтинговою в кар'єрі. У 2019 вона вже перемагала двох тенісисток з першої десятки (Халеп і Стівенс в Торонто), а також брала сет в матчі проти Серени Вільямс.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 01 травня 2024, 15:27 1

Катаріна у трьох партіях здолала Тару Вюрт

Коментарі