ЧС. Іспанія впевнено переграє Аргентину і стає чемпіоном світу

Іспанці завоювали цей трофей вдруге в своїй історії

Після вильоту всіх фаворитів (США, Сербія, Франція) у фіналі чемпіонату грали лише тіньові претенденти Аргентина та Іспанія. За статусом іспанці мали перевагу над суперниками і почали демонструвати її вже зі старту матчу. За перші п'ять хвилин Рубіо і Ернангомес здійснили ривок Іспанії - 14:2, що задало темп всьому матчу.
Аргентинці зуміли прийти в себе лише в другій чверті. Всі ривки і позитивні дії команди траплялися, коли на паркеті був Факундо Кампаццо. Захисник «Реала» проводить феноменальний чемпіонат і демонстрував це у фінальному матчі. Іспанія міцно закрила Сколу в першій половині, тому тягар лідерство взяв на себе Кампаццо, який добре чіплявся в захисті в Рікі Рубіо і організовував швидкі прориви Аргентини. Але Іспанці грали з позиції сили і не дозволяли суперникові підбиратися в рахунку - 31:43 після першої половини.
Після великої перерви що б не намагалися аргентинці, Іспанія грамотно захищалася і перекривала всі загострюючі спроби суперника. Головна заслуга команди Серджіо Скаріолло - це нейтралізація Луїса Сколи. 39-річний лідер збірної Аргентини нічого не міг зробити в атаці. Марк Газоль і Хуанчо Ернангомес не дали розігратися Сколі, який влучив усього один кидок із гри (1-10). Іспанці завдавали загрозу з різних позицій і їх перевага тільки збільшувалася.
У четвертій чверті, при 20-очковій перевазі, збірна Іспанії трохи знизила темп. Чим в певний момент скористалася Аргентина, яка скоротила відставання до 14-ти балів. Але більшого своєму суперникові Іспанія не дозволила. Підопічні Скаріолло грамотно менеджерили ігровий час і довели матч до логічного завершення. 75:95, іспанці вдруге в своїй історії перемогли на чемпіонатах світу.
Чемпионат мира
Финал
Аргентина - Испания - 75:95 (14:23, 17:20, 16:23, 28:29)
Аргентина: Лапровіттола - 17, Дек - 24, Кампаццо - 11, Бруссіно - 8, Скола - 8, Редіво - 3, Вілдоза - 2, Делія - 2
Іспанія: Рубіо - 20, Фернандес - 11, Серхіо Люль - 15, В. Енангомес - 11, Х. Ернангомес - 11, М. Газоль - 14, Оріола - 6, Рібас - 5, Клавер - 2.
Нагадаємо, що бронзовим призером чемпіонату світу стала збірна Франції, яка в матчі за третє місце обіграла Австралію (67:59).
Максим Гаптар Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 07:05 7

Український півзахисник може піти стопами Михайла Мудрика

Коментарі