Український шахіст програв матч КС через допінг-контроль в Росії

Кубок світу з шахів проходить в Ханти-Мансійську

Український шахіст Руслан Пономарьов у твіттері висловив невдоволення тривалим допінг-контролем, який він пройшов на Кубку світу 2019 у російському Ханти-Мансійську.
Екс-чемпіон світу за версією FIDE програв в першому раунді (1/64 фіналу) росіянину Андрію Єсипенко (0,5:1,5) та завершив виступи на турнірі. У першій партії Пономарьов помилився і програв, а в другій досяг лише нічиї.
У соцмережі Руслан повідомив, що РУСАДА (Російське антидопінгове агентство) протримало його аж дві години після першої партії, що не дозволило йому нормально підготуватися до другої гри:
«Після першої партії я витратив буквально 2 години на допінг-тест від РУСАДА, найнятої FIDE, замість того, щоб відпочивати та готуватися до другої партії. Чому так довго? Чому це була не WADA? Чи був я випадково обраний? Я сподіваюся зіграти краще найближчим часом».
Інший український гравець Антон Коробов, який вирішив відвідати Росію, в першому раунді переграв індійського спортсмена Абхіджіта Гупту (4:2 на тай-брейку) і в другому раунді (1/32 фіналу) зустрінеться з в`єтнамцем Ле Куанг Льємом.
Микола Степанюк Джерело: Twitter
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 04 травня 2024, 00:35 0

Наставник оцінив успішний чемпіонат світу

Коментарі