ФОТО. Винні бобри. Стадіон в Калінінграді провалюється в болото

Найзахідніший стадіон ЧС-2018 має серйозні проблеми

Найзахідніший стадіон чемпіонату світу 2018 в Калінінграді має серйозні проблеми. Спортивні споруди зведено на острові Октябрьський. Раніше він називався Ломза (означає «болото»), і німці через пучинистий грунт нічого на ньому не будували, а лише розбивали сади. Технології зробили крок вперед, і забудова стала можливою. Однак, все одно, виникають складності.
Про просадки грунту на Октябрьському багато говорили і до старту чемпіонату світу 2018, і відразу після нього. Плитка на площі біля арени в багатьох місцях провалювалась або, навпаки, піднімалася. Утворювалися тріщини. Чиновники та підрядники обіцяли все виправити - вже кілька місяців проводиться геотехнічний моніторинг землі і конструкцій, і експерти рапортують, що загрози арені немає. Однак жителі Калінінграда та громадські діячі вірять своїм очам - нові тріщини і провали з'являються регулярно.
У багатьох місцях поверхня ніби пливе, плитка вздиблена, подекуди вивернуті бордюри. Піднятий асфальт й навколо більшості люків зливової каналізації. Навіть біля основи сходів, що ведуть прямо на арену, є дефекти. Одна справа, якщо вони просто косметичні. Але що, якщо разом з грунтом плаває і стадіон, де грає збірна Росії?
Місцеві жартують, що ці горби - «нори бобрів». Бобри для Калінінграда стали мемом після того, як було прийнято рішення про відстріл цих тварин в області. Якщо щось в Калінінграді не так, можна все звалити на бобрів.
Микола Степанюк Джерело: Спорт-Експрес
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 00:47 0

Капітан «Динамо» прокоментував розгром «Колосу» у матчі УПЛ

Коментарі