Руслан РОТАНЬ: «Трагедії з поразки ми не робимо»

Наставник України U-21 вважає, що команда рухається у своєму напрямку

6 вересня збірна України U-21 в Запоріжжі поступилась команді Фінляндії U-21 з рахунком 0:2. Після гри наставник збірної Руслан Ротань пояснив, чому його команда невдало стартувала у відбірному турнірі чемпіонату Європи:
«Програвати завжди неприємно. Стартові матчі нерідко проходять в такому ключі, коли ти маєш територіальну перевагу, створюєш моменти, але м'яч не йде у ворота. Це властиво молодим футболістам, не вистачає реалізації, майстерності. Трагедії з поразки ми не робимо, рухаємося в своєму напрямку. Я впевнений, що ми будемо ставати міцнішими. Після таких поразок команда стає сильнішою. Те, що ми вимагаємо від хлопців, вони виконують. Найголовніше - що є моменти, проблеми тільки з реалізацією.
Луньов і Русин травмовані, а відсутність в старті Лєднєва - таким було наше рішення. У другому таймі нам потрібно було посилення, гра пішла не в тому ключі, як ми очікували. Жовта картка Коноплі? Він піддався на провокацію суперників, ми проведемо з ним розмову з цього приводу.
Ми дуже хотіли порадувати глядачів не тільки грою, а й результатом. Що стосується першого пропущеного гола, то він став наслідком неузгодженості. Помилка була в тому, що гравець суперника, який віддавав передачу в нашому штрафному майданчику, не знаходився під пресингом, хоча ми ставили таке завдання перед хлопцями, просили в середині поля забезпечити тиск. Невірно розташувався і крайній захисник, йому треба було діяти вужче. Ну і, нарешті, була помилка і центрального захисника, який міг просто вибити м'яч, але йому ніхто не підказав. На таких помилках і потрібно вчитися».
Микола Степанюк Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 червня 2024, 07:13 0

Команди розійшлися миром у спарингу напередодні Євро-2024

Коментарі