Збірна України U-21 в Запоріжжі поступилася Фінляндії

Команда Руслана Ротаня невдало стартувала у відбірковому турнірі чемпіонату Європи

Від сьогоднішнього скликання нашої молодіжної збірної українські вболівальники можуть очікувати гідних результатів. Все-таки під опіку молодого наставника Руслана Ротаня потрапили багато футболістів, які недавно стали чемпіонами світу у віковій категорії U-20. Крім того, деякі представники «молодіжки» вже частенько виступають за свої команди в УПЛ, а деякі - навіть відіграють помітну роль в клубах вищого українського дивізіону. Підтвердити свій клас і високі амбіції «синьо-жовтим» належало в поєдинку проти Фінляндії.

Команди почали зустріч в невисокому темпі, намагаючись придивитися до можливостей один одного. Українцям на це знадобилося небагато часу, і вже на 7-й хвилині мав відкривати рахунок Топалов, який з меж воротарського не влучив у ціль після навісу Коноплі. На жаль, цей момент у виконанні українців так і залишився єдиною загрозою воротам суперників на початку матчу, а ось фіни свій шанс використали сповна. Після удару Валакарі Білик в падінні відбив м'яч перед собою, і Кельман першим встиг на добивання.

Пропустивши гол, господарі поля відразу активізувалися, що нарешті привело до створення гостроти біля воріт фінської збірної. Не переставали тріпати нерви опонентам на флангах Корнієнко та Конопля, намагався перевіряти голкіпера дальніми ударами Алібеков. А перед перервою гостей врятувала поперечина, в яку потрапив м'яч після зрізки від ноги захисника. Фіни, несподівано відкривши рахунок в матчі, великими силами сконцентрувалися у своєму штрафному і зуміли зберегти здобуту в першому таймі перевагу.

«Синьо-жовті» агресивно почали другу половину зустрічі, чому посприяв Георгій Цітаішвілі, який
вийшов на поле. Саме він двічі пробивав з центру штрафного майданчика, але в обох епізодах не зміг пробити голкіпера. Але в подальшому атаки українців втратили свою різноманітність і почали зводитися до примітивного пошуку у штрафного Цітаішвілі, який намагався зачепитися за м'яч. Фіни досить швидко пристосувалися до таких дій суперників, а запропонувати щось нове наші футболісти не змогли.

Намагаючись зберегти мінімальну перевагу, гості не соромилися тягнути час, що помітно нервувало українців. А в кінцівці поєдинку стало зовсім сумно, адже другий м'яч опинився в наших воротах. Після навісу зі штрафного послідував удар в штангу, а Алібеков завалив Хювярінена, який намагався зіграти на добиванні. Валакарі з 11-тиметрової позначки не залишив шансів Білику.

0:2 - молодіжна збірна України з поразки стартувала у відбірковому турнірі. 10-го вересня команду Руслана Ротаня чекає домашня зустріч з Мальтою.


Відбірковий турнір Євро-2021 (U-21).

Україна U-21 - Фінляндія U-21 - 0:2


Беньямін Кельман (18), Онні Валакарі (81, з пенальті)

Ахмед Алібеков (63), Віктор Корнієнко (84), Юхим Конопля (90) - Йоонас Сундман (56), Вільям Юссі Яаскеляйнен (75), Лукас Лінгман (91)

Україна: Олег Білик - Віктор Корнієнко, Євген Чеберко, Валерій Бондар, Юхим Конопля - Артем Козак (Георгій Цітаішвілі, 46), Микола Шапаренко, Ахмед Алібеков - Дмитро Топалов (Михайло Мудрик, 60), Данило Сікан (Богдан Лєднєв, 82), Сергій Булеца (Владислав Вакула, 74)

Фінляндія: Вільям Юссі Яаскеляйнен - ​​Йоонас Сундман, Юхані Піккарайнен, Аапо Хальміх - Еету Вертайнен (Яакко Юлятупа, 46; Яссін Осенун, 74), Каан Кайрінен, Лукас Лінгман, Юхо Хювяринен, Мікаель Сойсало (Йоннас Хакінен, 86) - Беньямін Кельман, Онні Валакарі

Арбітр: Тихомир Пеін (Хорватія)

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

УКРАЇНА U-21 - ФІНЛЯНДІЯ U-21. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 17:27 7

Нападник повернеться в «Брюгге»

Коментарі