US Open. Світоліна стартувала з перемоги над Осігве

Найкраща українська тенісистка розібралася з 17-річною американкою в двох сетах

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) виграла стартовий матч основної сітки на відкритому чемпіонаті США з тенісу.
У поєдинку першого кола українка здолала 17-річну американку Вітні Осігве (№109 WTA).
US Open. перше коло
Еліна Світоліна (Україна) - Вітні Осігве (США) - 6:1, 7:5
Перша партія стала для Осігве своєрідним майстер-класом від Світоліної. Звичайно ж, спочатку американська тінейджерка трохи хвилювалася перед рідними трибунами і суперницею з першої п'ятірки, але пізніше зуміла взяти себе в руки і показала вельми солідну гру як для такого юного віку. Але це сталося не відразу.
Спочатку Еліна брала гейм за геймом, практично не помиляючись, не віддавала суперниці легких очок - все як в старі добрі часи. Більш того, Світоліна проявляла активність на корті, намагалася сама вигравати м'ячі, не чекаючи помилки суперниці, і у неї це непогано виходило. Окремо варто відзначити і швидкість першої подачі, іноді вона була близька до показника в 180 км/год. Отож, крім невдалої подачі на сет, нічого негативного згадати і не вдається.
Після майже «Шахтаря» з «Маріуполем» в першому сеті нас очікував зовсім інший малюнок матчу у другому. Осігве розслабилася, почала краще відпрацьовувати на задній лінії, і перманентно тиснути на Світоліну. Американка почала вигравати очки на другій подачі (в першій партії було 0 з 8), це дозволило набрати додаткові очки на своїх геймах і нарешті захищати подачі. Більш того, американка першою зробила брейк в п'ятому геймі, скориставшись розслабленістю Еліни.
Зрівнятися українці вдалося на чотирьох, після цього Вітні один раз подавала на сет, але безуспішно. Більш високий клас Еліни переміг, в кінцівці вона грала впевнено, виграючи важливі очки грамотними активними діями. Фінальний розіграш вийшов фанстастичним.
Хороша гра і суперниця для першого кола, але вже в другому опонентка очікує набагато солідніша. Можливо, українка навіть буде андердогом, надто вже сильна зараз Вільямс-старша.
У другому колі Еліна змагатиметься проти Вінус Вільямс (№52 WTA).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 12:15 26

Українець забив 20 голів у Ла Лізі

Коментарі