Зоря вирвала перемогу у ЦСКА і пройшла в плей-офф Ліги Європи

Луганчани півтора тайму грали в більшості і зуміли реалізувати свою перевагу

Після результату, здобутого тиждень тому в Софії, у луганчан відкривалися гарні перспективи для успішного завершення двоматчевого протистояння. У порівнянні з першим поєдинком проти ЦСКА тренерський штаб «Зорі» зробив всього одну зміну в стартовому складі: замість Луньова на полі з'явився Будківський. Зустріч почалася з неприємного моменту для луганського колективу. У верховому єдиноборстві травму отримав Абу-Ханна, якого за межі поля винесли на носилках. Захисника в екстреному порядку замінив Чеберко.

Команди не поспішали форсувати події, монотонно розігруючи м'яч у пошуках розвитку атакуючих дій. Гості намагалися турбувати голкіпера «Зорі» дальніми ударами, а «чорно-білі» будували свої атаки через фланги. Особливо на лівому краї старався Михайличенко, але його передачі в штрафну в основному не знаходили адресатів. Першу реальну нагоду відзначитись результативним ударом упустив Юрченко, який з лінії штрафного пробив у руки голкіперу.

Середина першого тайму була наповнена подіями, які цілком могли викликати шок та обурення шанувальників софійського клубу. Шевченко невдало вибив м'яч після прострілу з флангу. А потім був удар Малинова і круглий снаряд потрапив в руку Михайличенка. Поки «армійці» апелювали до арбітра луганчани провели швидку контратаку, яку недозволеним прийомом зірвав Туриця. Француз Аморі Делерю показав порушнику жовту картку, яка стала другою для гравця ЦСКА.

Залишившись в меншості, «армійці» створили свій кращий гольовий момент у першому таймі. Навіс Занєва в дотик замкнув Евандро, і Шевченко на останньому рубежі зіграв надійно. Перед перервою міг відкрити рахунок Михайличенко, який з лівого кута штрафного майданчика пробив у голкіпера.

Друга половина зустрічі запам'яталася прагматизмом «чорно-білих». Луганчани володіли територіальною перевагою, але абсолютно не поспішали загострювати ситуацію. Така необґрунтована пасивність господарів поля цілком могла закінчитися для «Зорі» плачевно. «Армійці» почали огризатися, і Шевченко довелося демонструвати реакцію після удару Малинова. Загрожував воротам луганчан і Митків: свою команду знову виручив голкіпер.

Але у сьогоднішній історії вийшов щасливий кінець. Правда, це стосується виключно результату. Після передачі на хід від Хомченовського Русин вийшов один на один з голкіпером і з другої спроби приніс перемогу «чорно-білим». А ось далі... Молодий форвард відсвяткував результативний удар знятою футболкою і отримав другу жовту картку.

1:0 - луганчани пройшли далі, але своєю грою, скажімо відверто, не вразили, та ще й втратили Русина на перший матч плей-офф Ліги Європи (можливо, і Абу-Ханна вибув на якийсь час). Але ж далі буде набагато складніше.

Ліга Європи. 3-й кваліфікаційний раунд. Матч-відповідь.

«Зоря» - ЦСКА - 1:0 (перший матч - 1:1)

Назарій Русин (89)

Дмитро Хомченовський (21), Владлен Юрченко (29), Філіп Будківський (45), Назарій Русин (68), Микита Шевченко (92) - Іван Туриця (15)

Назарій Русин (90, друге попередження) - Іван Туриця (22, друге попередження)

«Зоря»: Микита Шевченко - Богдан Михайличенко, Йоель Абу-Ханна (Євген Чеберко, 4), Віталій Вернидуб, Олександр Тимчик - Дмитро Хомченовський, Дмитро Іванисеня, Владлен Юрченко (Богдан Леднєв, 46), Владислав Кочергін - Філіп Будківський (Владислав Кабаєв, 94), Назарій Русин

ЦСКА: Вітаутас Черняускас - Петар Занєв, Нуну Томаш, Рауль Альбентоса - Жеферсон (Тоні Уотт, 87), Жаніу Бікел, Кристіян Малинов (Дієго Фаббріні, 82), Тьягу Родрігеш, Іван Туриця - Алі Соу, Евандро (Мітко Митків, 56)

Арбітр: Аморі Делерю (Франція)

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

ЗОРЯ - ЦСКА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 12:00 8

26–29 квітня відбулися матчі 33-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі