Перша перемога харків'янок на старті Ліги чемпіонів

Хет-трик Дар’ї Апанащенко допоміг харків'янкам виграти складний матч у хорватського «Спліта»

В другій грі відбіркового турніру жіночої Ліги чемпіонів у Харкові на полі навчально-тренувальної бази «Металіст» (в першому матчі, нагадаємо, «Мінськ» переміг люксембурзький «Беттенбург» 12:0), зустрічалися господарі турніру футболістки харківського клубу «Житлобуд-1» і хорватської команди «Спліт».
Початок гри вийшов просто приголомшливий для підопічних Максима Рахаєва. Розвівши з центру поля, гості просунулися вперед і вже на першій хвилині забили гол. Просто чудовий дальній удар вийшов у Анели Любіни - м'яч влетів у ліву верхню «дев'ятку». Відчайдушний стрибок воротаря харків'янок Ірини Саніної не врятував ситуацію - 0:1 повів «Спліт».
До честі чемпіонок України, вони стійко перенесли такий невдалий початок і стали діяти в своєму звичному стилі, приділяючи більше часу атаці. Незабаром на 12-й хвилині Анна Вороніна заробила штрафний поблизу воріт суперниць і Дар'я Апанащенко таким же чудовим ударом під поперечину відновила рівновагу 1:1.
За три хвилини та ж Апанащенко могла вивести харківський клуб вперед, але після передачі Надії Кунин Дар'ї, яка була готова замикати цю подачу, завадила пробити головою її партнерка по команді Анна Вороніна.
На 22-й хвилині знову Вороніна заробила штрафний, після якого Алевтина Утицких пробила вище воріт. А ще за хвилину Анна могла вже забивати сама, але голкіпер хорватської команди зіграла надійно.
Українки продовжували атакувати великими силами. Моменти біля воріт гостей стали виникати все частіше, але гола не було. Зате м'яч знову опинився ... у воротах «Житлобуду-1». Після рідкісної контратаки хорваток, м'яч був адресований на Тею Падіч і та холоднокровно пробила повз Ірини Саніної у кут воріт.
Ще до перерви господарі поля могли зрівняти рахунок після сильного удару з дальньої дистанції Ірини Кочнєвої, але тут відмінно зіграла воротар «Спліта». Кароліна Алвес. Вона ж виручила гостей, коли небезпечно пробивала штрафний Апанащенко. А на 42-й хвилині вже сама Дар'я не потрапила у ворота з вигідної позиції.
Здавалося, що у другому таймі харьків'янки підуть на штурм воріт суперниць, щоб змінити хід матчу, проте в перші п'ятнадцять хвилин вони не провели жодної гострої атаки. Більш того, у хорваток навіть було кілька небезпечних випадів, які могли завершитися третім голом. І тільки ближче до середини тайму гра перемістилася до воріт «Спліта». Так, на 63-й хвилині після подачі кутового Єлизавета Костюченко пробила поруч зі штангою.
На 78-й хвилині «Житлобуд-1» нарешті вдалася швидка контратака, коли після прострілу зліва від Юлії Шевчук зовсім трохи не вистачило Ганні Петрик, щоб замкнути дальню штангу. Ще за дві хвилини Кристине Алексанян після подачі кутового головою пробила поруч зі штангою.
І все-таки господарі поля врятувалися. На 89-й хвилині Анна Вороніна увірвалася до штрафного майданчика «Спліта», де її збили. Арбітр матчу вказала на 11-метрову позначку і Даря' Апанащенко не промахнулася. І вже в компенсований час Вороніна спершу втратила
можливість принести харківському клубу перемогу, вийшовши один на один з воротарем (вона пробила повз ворота). Але буквально в наступній атаці Анна потрапила м'ячем у поперечину, а до м'яча, який відскочив у поле, першої встигла Дар'я Апанащенко.
3:2 - вольова і важка перемога чемпіонок України і в наступному турі 10 серпня харків'янки зіграють з командою «Беттенбург» з Люксембура.
Склад харківського клубу «Житлобуд-1» був таким: Ірина Саніна, Крістине Алексанян, Єлизавета Костюченко, Алевтіна Утицьких, Ольга Басанська (Софія Соломаха, 74), Юлія Шевчук, Надія Хованська (Ганна Петрик, 64), Надія Куніна (Людмила Куніна, 90 + 5), Ірина Кочнєва, Анна Вороніна, Дар'я Апанащенко.
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 28 вересня 2024, 20:02 0

Дерек вважає, що українець завершить кар'єру

Коментарі