Сан-Хосе. Світоліна з матчболів програла Саккарі

Перша ракетка України не впоралася з грецькою тенісисткою

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№7 WTA) завершила виступи на хардовому Прем'єрі в Сан-Хосе.
У матчі 1/4 фіналу 24-річна українка в трьох важких сетах програла Марії Саккарі з Греції (№30 WTA).
Сан-Хосе. Чвертьфінал
Еліна Світоліна (Україна) - Марія Саккарі (Греція) - 6:1, 6:7(3), 3:6
Початок поєдинку в Сан-Хосе чимось нагадав недавню зустріч на Вімблдоні з тією лише різницею, що Саккарі провалила не кінцівку першої партії, як було в Лондоні, а відіграла весь перший сет на досить низькому рівні. Другий сет з відіграними матчболами і провальним тай-брейком і зовсім був як брат-близнюк.
Світоліна, як і Саккарі, спочатку також не вражала, віддавши ініціативу суперниці, але відчувала себе досить впевнено. Велику частину першої партії у гречанки гуляв форхенд, пізніше вона і сама скаржилася на це тренеру. Без впевненої гри справа створювати видимі проблеми для Еліни у неї не виходило, хоча практично в кожному геймі йшла запекла боротьба. І все ж, українка була кращою, менше помилялася і частіше приймала рішення, які приводили її до виграшу розіграшів.
Друга партія також починалася з в'язкої боротьби, але в четвертому геймі з другої спроби Еліна реалізувала брейкпоінт. По такій грі суперниці це було вагомою перевагою і перемога вже здавалася справою 10-15 хвилин, не більше. Дві свої наступні подачі Світоліна забрала, але ось з подачею на сет вийшла невелика проблема. Саккарі до цього часу розігралася і вже стала господарювати на корті, частенько залишаючи опонентку не при справах. У хід пішли навіть дроп-шоти, чого раніше за нею не помічалося. І в тривалих перестрілках з задньої ліній грецька тенісистка стала вигравати більше очок, удар у неї звісно потужніший.
У дев'ятому та десятому геймах Еліна не змогла реалізувати 4 матчболи і потрапила в небезпечне становище. Якимось неймовірним чином українка втримала себе в руках і не дала подати грекині на сет, вигравши під нуль гейм на прийомі. Як і на Вімблдоні, доля другого сету мала вирішитися на тай-брейку. Як не сумно, але результат повторився, тенісистки пішли на третій сет. Статистика тай-брейків Еліни в сезоні тепер 3:5, слабкий результат для топ-тенісистки.
А ось третій сет повністю відрізнявся від того, що ми бачили на траві. Тут уже домінувала гречанка. Після віддачі першого гейму Марія грала набагато впевненіше, гостріше і небезпечніше українки. Еліна не змогла або не захотіла боротися до кінця. Можливо, приберегла сили на важливіші турніри. Зовсім скоро їй стартувати в Торонто і суперниця в другому колі буде не з простих.
Як би там не було, 100 очок, зароблених у Сан-Хосе, зайвими точно не будуть, як і ігрова практика проти тенісисток з топ-50.
В 1/2 фіналу Саккарі зіграє проти Аманди Анісімової (№23 WTA) або Чжен Сайсай (№55 WTA).
Відзначимо, що Еліна збереже сьому позицію в світовому рейтингу за підсумками турніру в Сан-Хосе, а також підніметься на дев'яте місце в Чемпіонській гонці.
Огляд матчу:

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 07 травня 2024, 12:30 3

Українська збірна пробилася до Дивізіону 1A

Коментарі