Сан-Хосе. Світоліна у стартовому матчі обіграла Касаткіну

Перша ракетка України у двох сетах здолала представницю Росії

Українська тенісистка Еліна Світоліна (№7 WTA) успішно почала виступи на хардовому Прем'єрі в Сан-Хосе.
У стартовому матчі 24-річна українка у двох сетах здолала Дар'ю Касаткіну з Росії (№40 WTA).
Сан-Хосе. Перше коло
Еліна Світоліна (Україна) - Дар'я Касаткіна (Росія) - 6:3, 6:1
Матч почався бадьоро: перший розіграш затягнувся на 32 удари, виграла його Світоліна. Після цього українка програла 8 очок поспіль і на невеликий проміжок часу навіть закралася думка, що Касаткіна вийшла на пік форми. Але дуже швидко росіянка почала помилятися, поточний стан в минулому десятої ракетки світу досить сумний.
У той же час, Світоліна ніяк не могла знайти першу подачу, в середині сету її відсоток становив 18. Так-так, вісімнадцять, виявляється, це можливо. Це зрівнювало шанси дівчат і Дар'я з таким потужним козирем в кишені до пори до часу огризалася, все ж техніка у неї залишилася на пристойному рівні. Ближче до кінця партії Світоліна розподавалася і жодних сумнівів в її подальшій перемозі вже не виникало.
Окрема подяка режисерові трансляції за статистику першого сету на фоні українського прапора.
Друга партія перетворювалася в порожню формальність, адже навіть граючи в пів ноги в українки практично не було шансів програти цей матч. Касаткіна намагалася затягувати розіграші, але або сама помилялася, або Світоліна першою виходила на лінію вогню і забирала очко. З першої подачі, відсоток якої потихеньку піднявся, Еліна просто знищувала суперницю, також варто виділити прекрасну реалізацію брейкпоінтів.
Судити про форму Світоліной з цього матчу складно. Поки що радує робота ніг і ігрове мислення, але щось потрібно робити з подачею. Також відзначимо, що за один матч Еліна отримала очок як за два (пропускала перше коло завдяки високому номеру посіву) і ще трохи наблизилася до можливості поїхати на Підсумковий турнір.
Це п'ята перемога Світоліної в п'яти матчах проти Касаткіна і десята в останніх 11 матчах проти росіянок.
В 1/4 фіналу Світоліна зіграє проти Марії Саккарі з Греції (№30 WTA), яку вона обіграла на Вімблдоні.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 10:15 24

Sport.ua разом із GGBET анонсує головний поєдинок суперважкої вагової категорії в боксі за 25 років

Коментарі