БОГУНОВ: «Рівень футболу в Україні набагато вищий, ніж у Білорусі»

Новачок «Львова» порівняв два чемпіонати

Форвард «Львова» Ярослав Богунов, який переїхав в Україну з чемпіонату Білорусі поділився враженнями від свого переходу, а також розповів про відмінності цих турнірів.
«У перші дні відчувався мовний бар'єр, але поступово налагоджую спілкування з хлопцями. Допомагають взаємодії на полі, адже футбольна мова - проста. Будь-якому футболісту потрібен час, щоб звикнути до нового місця. Без сім'ї трохи складно, поки ще не перевіз її до Львова. А так, все нормально, йде процес підготовки до нового сезону. Відчуваю, що ще повинен фізично набрати форму. Те, що головний тренер хоче і вимагає, мені все зрозуміло. Головне - втілювати це на полі у матчах.
Я рано виїхав з України. Мені було 18 років, а в харківському «Металісті» була досить серйозна конкуренція. З'явився варіант поїхати у Вищу лігу Білорусі. Навіть не роздумував щодо вибору: грати в такому юному віці в елітному дивізіоні Білорусі або сидіти в дублі «Металіста». Поїхав туди, так і засмоктало.
Український футбол відрізняється от белоруського інтенсивністю. Тут менше браку, футболісти краще оснащені технічно. Немає таких помилок, які зустрічалися там. У Вищій лізі Білорусі людина може таке зробити під час гри, що стоїш і думаєш: «Хлопець, з якої ти секції?» А тут просто вищий рівень. Чим вище рівень футболіста, тим легше з ним грати. Рівень футболу в Україні набагато вищий, ніж в Білорусі», - сказав Богунов.
З 2013 до 2018 року українець грав у Вищій лізі чемпіонату Білорусі за «Белшину» та «Крумкачі».
Максим Гаптар Джерело: ФК Львів
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 07:00 1

Нинішня команда Віктора Скрипника зіграє з попередньою, якою він керував у першому колі