Єдиного телепулу не буде. Вже точно

Представники клубів УПЛ знову не досягли консенсусу

18 липня на зустрічі в Будинку Футболу представники клубів УПЛ зробили останню спробу домовитися про єдиний телепул на новий сезон, а також вирішити питання стосовно майбутнього формату УПЛ.

З формулою проведення змагань в найближчі три сезони розібралися більш-менш оперативно і одноголосно. Сезон, що незабаром стартує - 2019/2020 - пройде за старою схемою (з дванадцятьма командами і діленням на дві шістки), втім, як і наступний, 2020/2021, а 2021/2022 - вже з 16 колективами. Спочатку превалювала думка, що в сезоні 2020/2021 повинно бути чотирнадцять команд в чемпіонаті УПЛ, але в підсумку представники наших елітних клубів проголосували за те, що в двох наступних сезонах залишиться дванадцять команд, а починаючи з сезону 2021/2022 - стартуємо відразу з шістнадцяти.

А ось щодо телепулу домовитися не вдалося. І це, загалом-то, прогнозовано. Ще перед початком засідання представник «Дніпра-1» Андрій Русол заявив, що не підтримуватиме загальний телепул. Можна було не сумніватися, що «Динамо» з «Зорею» теж не поміняють свої позиції. Навіть незважаючи на прийняття УПЛ щось на кшталт «кодексу будівництва комунізму», чи то пак етики для телемовників.

У підсумку за єдиний телепул проголосували вісім клубів, проти - чотири. До вищевказаних відмовників в особі дніпрян, динамівців і луганчан приєдналися представники «Десни». Швидше за все, домашні матчі цього квартету будуть транслюватися на телеканалі «2+2».

Решта вісім колективів увійшли в пул телеканалу «Футбол».

Раніше журналіст Ігор Циганик говорив, що домашні матчі «Динамо», «Зорі», «Дніпра-1» і «Десни» транслюватимуться на телеканалі «2+2».

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 07 травня 2024, 12:30 3

Українська збірна пробилася до Дивізіону 1A

Коментарі