Іссуф САНОН: «Я завжди хочу грати за Україну, тому що я з України»

Захисник збірної України U-20 веде за собою команду на чемпіонаті Європи

Портал FiBABasketball присвятив матеріал захиснику «Вашингтон Візардс» і збірної України Іссуфу Санон, в якому автор захоплюється ставленням гравця до гри за свою країну.

У четвер увечері - точніше, в п'ятницю вранці за ізраїльським часом - Іссуфу Санон все ще носив майку «Вашингтон Візардс». А суботу його вже оточували захисники з написом «Україна» на грудях. Після гри з «Атлантою» у Літній лізі, в якій він набрав чотири очки і зробив два перехоплення, Санон ледве встиг прийняти душ, перш ніж почати 20-годинну поїздку, яка завершилася за дві години до початку стартового матчу збірної України на чемпіонаті Європи - проти збірної Італії.

Швидка реєстрація в готелі команди, переїзд в ігровий зал і Іссуфу вже в улюбленій майці збірної з 11-м номером веде своїх партнерів за собою. У поєдинку з Італією Україна розгромно поступилася (58:85), але Санон набрав 14 очок за 22 хвилини, зробивши 5 підборів, 4 передачі, перехоплення і блок-шот. З ним на паркеті збірна України поступилася всього мінус 5.

«Для мене це хороший досвід, щоб повернутися і грати за національну команду, бути з моїми товаришами по команді. Я завжди буду грати за команду. Я зараз тут, але у мене була 20-годинна поїздка. Я втомився. Мені просто потрібно поспати», - сказав розчарований Іссуф відразу після гри.

У поєдинку з Сербією (68:60) Іссуф став справжнім ватажком на паркеті. Набрав 30 очок (11 кидків з 19 з гри), зробив 6 підбирань і 5 перехоплень. «Я завжди хочу грати за Україну, тому що я з України. Я буду намагатися з усіх сил весь час, кожен раз. Я просто хочу показати все найкраще, що у мене є», - сказав Cанон.

Про те, де почне наступний сезон - в «Олімпії» з Любляни, або в «Вашингтоні» гравець не говорить: «Я нічого не знаю про це», - з посмішкою вимовляє він. Але де б він не виявився - його новий клуб повинен знати: якщо навіть Україна проведе гру на іншій планеті через день після гри його клубу - Санон сяде на космічний лайнер, щоб встигнути надіти улюблену майку з 11-м номером.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баскетбол | 03 травня 2024, 15:58 0

Хлопчика назвали Лука

Коментарі