СТЕПАНОВСЬКИЙ: «Показали всьому світу, що можемо грати з усіма»

Головний тренер збірної України задоволений другим місцем на Універсіаді

Наставник збірної України Віталій Степановський прокоментував виступи української команди на Універсіаді, яка пройшла в Неаполі.
У фіналі українська збірна поступилася США (63:85) і завершила змагання з срібними медалями.
«Підоготовка до турніру пройшла вдало і я дуже задоволений хлопцями. Так, завжди усе може бути краще, у тому числі малюнок гри, більше передач може бути, більше влучань. Але ми показали всьому світу, що ми можемо грати зі всіма на рівних та перемагати. В групі у нас були команди з різних континентів, плюс ми зіграли в Канадою та Австралією у плей-оф. Ми протистояли різним школам баскетболу і показали, що у українського баскетболу є майбутнє, треба продовжувати прагнути перемагати.
Перед фіналом ми проаналізували матч проти американців, який грали в груповому раунді. Ніякого мандражу не було, але можливо він трохи був перед першим матчем з ними. А перед фіналом усі розуміли, що з ними можна грати та боротись, але просто не вистачило фізичних сил в першу чергу на позиції 4-5 номерів.
Щоб перемогти американців, треба бути фізично максимально готовим, щоб перекрити їх швидкості. Після матчу тренер збірної США сказав мені: «Мені дуже сподобалась ваша команда, якщо б ми грали на півмайданчика, ви би виграли 20 очок». Швидкості, атлетизм та швидкі прориви дають їм значну перевагу.
Після фіналу організатори зробили невеличку дискотеку в готелі і я, звичайно, дозволив хлопцям відпочити та розслабитись», - сказав Степановський.
Максим Гаптар Джерело: Федерація баскетболу України (ФБУ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 08:42 15

Колишній півзахисник збірної України вважає гравців українських грандів байдужими

Коментарі