Еліна СВІТОЛІНА: «Халеп зіграла неймовірно»

Перша ракетка України прокоментувала поразку в півфіналі Вімблдону

Після поразки Сімоні Халеп Еліна Світоліна виглядала засмученою, але визнала, що румунка заслужила перемогу.

«Перші два гейма були дійсно дуже довгими, я не скористалася своїми шансами. Цей момент засмучує. На початку матчу ти хочеш зіграти добре, хочеш показати, що ти прийшов сюди боротися. Я б не сказала, що це був ключовий етап матчу, але я не скористалася своїми шансами, які були у мене в цих двох геймах і в ще одному. У другому сеті за рахунку 3-3 мені варто було зіграти трохи краще. Можливо, я допустила занадто багато невимушених помилок в тому геймі. Це дозволило їй вийти вперед і відчути впевненість. Ми обидві вміємо добре бігати, очевидно, що вона багато м'ячів повертає на іншу сторону. З нею потрібно грати більш терпляче, ніж з іншими тенісистками. Можливо, мені треба було грати трохи агресивніше».

«Чи нервувала я? Так, як і перед будь-яким іншим важливим матчем. Я грала такі поєдинки, не стільки, скільки Халеп, тому що вона вже виграла титул на «Шоломі». Вона знає, яке це відчуття, коли ти досягаєш чогось значущого в своїй кар'єрі. Я не знаю, чи позначився мій недолік досвіду сьогодні, але Халеп зіграла неймовірно. Вона дійсно добре рухалася, ідеально пробивала по м'ячу. Я в якісь важливі моменти приймала невірні рішення, а вона грала неймовірно, тому і вийшов такий рахунок».

«З цього турніру я можу винести багато позитивних моментів. Якби мені хтось сказав, що я дійду до півфіналу Вімблдону, не впевнена, що я б повірила. Звичайно, я засмучена, але є багато позитивних моментів, багато спогадів. Як я відновлююся після поразок? Ні з ким не розмовляю. У таких випадках я велику частина часу проводжу наодинці до кінця дня, так що, не потрібно мене чіпати».

«Зараз я кілька днів відпочину і потім повернуся до тренувань. Я поки не вийшла на свій максимум, якщо говорити про роботу нижньої частини корпусу. Добре, що після кожного матчу у мене був день відпочинку, це допомагало мені в моєму відновленні і в тому, щоб виконувати потрібні вправи. Це не ідеальна ситуація, але у нас не було вибору. Потрібно було зміцнювати ноги, на траві важливо мати стабільність. Тому поки мені трохи не вистачає в плані фізичної підготовки. Тепер у мене буде трохи більше часу. Я буду працювати в тренажерному залі над своїми ногами, щоб зробити їх вибуховими, зробити їх сильнішими. Це один з тих моментів, на яких мені потрібно сфокусуватися перед US Open»- сказала Світоліна.

Сергій Циба Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 22 травня 2024, 13:36 0

Зазвичай глядачам її не показують

Коментарі