Вімблдон. Світоліна зіграє у чвертьфіналі

Перша ракетка України здолала Петру Мартіч з Хорватії

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№8 WTA) поліпшила особисте досягнення на Вімблдоні.
24-річна українка в двох сетах виграла матч четвертого кола проти Петри Мартіч (№24 WTA).
Вімблдон. 4-й коло
Еліна Світоліна (Україна) - Петра Мартіч (Хорватія) - 6:4, 6:2
Починався матч з розвідки, тенісистки взяли по дві своїх подачі, після чого на корті почалася справжня вакханалія. Першою брейканула українка, далі пішли суперзатяжні гейми, під час яких шанси були в обох.
Після того, як рахунок став 4:4 здалося, що саме Еліна не використала свої шанси, але в довготривалій перспективі виявилося, що Мартіч за цей час дуже перенапружилися під тиском українки і потягнула спину. Це пошкодження заважало їй грати весь другий сет.
Ще в кінцівці першої партії Світоліна «відчула кров» і почала грати в абсолютно фантастичний теніс. Ми побачили, що вона дійсно вміє грати на траві. Можливо, третій матч на одному і тому самому корті став для Еліни невеликою перевагою, але вона повністю перегравала суперницю.
У другій партії українка швидко оформила брейк, а Мартіч взяла медичний тайм-аут. Далі під час перерв між геймами з нею продовжував працювати фізіотерапевт, але було помітно, що хорватка вже не може показувати той рівень, за рахунок якого можна пройти Світоліну.
Уже всередині партії сумнівів у перемозі Еліни не було. Таким чином, вона стала першою українкою, яка увійшла до вісімки найкращих на Вімблдоні. Також це третій турнір Grand Slam, на якому вона зіграє в 1/4 фіналу. Непідкореною дана стадія залишилася тільки на US Open (найкраще досягнення - 4-е коло).
В 1/4 фіналу Світоліна зіграє проти Кароліни Мухової (№68 WTA).
Відзначимо, що це дев'ята поспіль перемога Еліни над тенісистками з Хорватії.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 27 квітня 2024, 22:14 0

Алізе Корне піде з тенісу після Ролан Гаррос 2024

Коментарі